Domoljubno-duhovni album: Lucija Zovko u Mostaru predstavila “Pjesme o ljubavi”

Ugodno ispunjena posjetiteljima, svečana dvorana Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače bila je ovu večer mjesto pjesme, domoljubnog zanosa i usrdne molitve za hrvatski narod u Zemlji Hercegovoj

Domoljubno-duhovni album ”Pjesme o ljubavi” Lucije Zovko, izdan 2020. u diskografskoj kući Laudato music u Zagrebu, promoviran je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Lucija je nastupila uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar, sedmeročlanog rock-benda i tri prateća vokala, pod ravnanjem maestra Damira Bunoze. Gost koncerta je bila klapa Bratovština, koja je s Lucijom uz zajedničku pjesmu ”Pozdrav Majci” otpjevala i dvije klapske pjesme a cappella: ”Loza u škripu” i ”Omiška stina”.

Izvedeno je svih deset pjesama s albuma, čiji je autor Lucijin suprug Stanko. Aranžmane su za njih devet prilagodili Saša Miočić i Damir Bunoza, dok je pjesma Memento izvedena uz pratnju Josipa Vukoje na klasičnoj gitari.

Cijelu glazbenu večer je moderirala voditeljica Ana Marija Dedić, a program je obogaćen i s nekoliko djela hrvatske domoljubne poezije autora Antuna Branka Šimića, Antuna Mladena Vranješa, don Petra Vuletića Šjora i Ilije Smiljanića.

Poeziju je čitao prvak drame Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Robert Pehar.


Ugodno ispunjena posjetiteljima, svečana dvorana Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače bila je ovu večer mjesto pjesme, domoljubnog zanosa i usrdne molitve za hrvatski narod u Zemlji Hercegovoj, navodi se u priopćenju.

SOURCEBild.ba
Previous articleOpa! Ljubić: Treći entitet je sasvim u duhu Daytonskog sporazuma i ne krši njegova načela
Next articleČuvarica pomogla kriminalcu u bijegu iz zatvora. Nakon 10 dana pronađena mrtva, a on uhićen
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments