Evo koje predstave ovog tjedna možete pogledati na Maloj sceni

Broj posjetitelja je ograničen sukladno preporukama nadležnih zdravstvenih tijela.

Nagrađivana predstava za koju se uvijek traži mjesto više ”Ja od jutra nisam stao”, autorice Une Vizek i redatelja Dražena Krešića, na repertoaru je u utorak, 5. listopada 2021. godine u HNK Mostar.

Kako bi izgledao svijet u kojem bi vladale žene, dok muškarci doma kuhaju, vode domaćinstvo, uzimaju porodiljni i čuvaju djecu, sve je to na satiričan način prikazano u ovoj predstavi.

U predstavi igraju Jelena Kordić Kuret, Mario Knezović, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Ivan Skoko.

Dugo iščekivana, također nagrađivana predstava ”Logorilijada”, autora Dragana Komadine i redatelja Ivana Lea Leme, nastala prema memoarskoj prozi Ilije Jakovljevića ”Konclogor na Savi” i zbirci pjesama ”Lirika nevremena” te motivima ”Grobnice za Borisa Davidoviča” Danila Kiša, bit će izvedena u petak i subotu, odnosno 8. i 9. listopada 2021. godine.

Predstava govori o sudbini pjesnika u totalitarnim režimima, odnosno književnika koji se nije htio odreći vlastitih političkih i moralnih uvjerenja.


Zanimljivo je da je o ovoj predstavi nedavno objavljen i originalni znanstveni rad. Naime, dr. sc. Sarina Bakić i dr. sc. Nedžma Džananović Miraščija s Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu objavile su znanstveni rad pod naslovom ”Iliji Jakovljeviću u sretanje: Sociološka analiza teatarske predstave Logorilijada u kontekstu promišljanja o pojedincu u totalitarnim društvima” u znanstvenom časopisu ”Sociološki diskurs”.

Ova predstava doživjela je i određene promjene u ansamblu pa će tako umjesto Branimira Vidića Flike igrati Slaven Knezović, a umjesto Borisa Matića Saša Oručević. Osim njih dvojice, u predstavi igraju Robert Pehar, Ivo Krešić, Miro Barnjak, Ivan Skoko, Bojan Beribaka i Mario Bošnjak.

Rezervacija ulaznica moguća je porukom preko Facebook Messenger-a ili Instagram Direct-a, odnosno pozivom na broj 063 019 019. Redovita cijena ulaznice je 10 KM, a pet KM za studente, učenike, umirovljenike i nezaposlene osobe. Studenti Sveučilišta u Mostaru mogu iskoristiti besplatne vaučere koji se preuzimaju u prostorijama Studentskog zbora. Broj posjetitelja je ograničen sukladno preporukama nadležnih zdravstvenih tijela, priopćeno je iz HNK Mostar.

Bild.ba

Previous articleUmro je heroj s fotografije. Sjećate li se što je učinio prije dvije godine?
Next articleChristian Schmidt se izjasnio o Otvorenom Balkanu
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments