‘Gnijezdo’ ponovno na daskama HNK Mostar

Ova je predstava jedna od najuspješnijih predstava HNK Mostar...

Nagrađivana predstava “Gnijezdo”, u kazališnoj javnosti neformalno proglašena i jednom od najboljih predstava zadnjih nekoliko godina u BiH, bit će izvedena u ponedjeljak, 3. siječnja, i u utorak 4. siječnja 2022. godine na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru s početkom u 20 sati.

Ovaj neobični kazališni komad, jer ga se doživljava svim čulima, autorski je projekt Marine Petković Liker, a inspiriran je poezijom Marka Tomaša. U njemu igraju Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

“Gnijezdo” je predstava koja govori o nesređenim odnosima između tri sestre i tri brata koji nenadano na godišnjicu majčine smrti otvaraju bolnu temu – što učiniti sa zajedničkom kućom koju je ozbiljno načeo zub vremena. Dok jedni žele promjene, drugi pokušavaju argumentirano upozoriti zašto one nisu moguće. Rastrgnuti obiteljskim tajnama, nerealiziranim ljubavima, ratnim ožiljcima i viškom majčinske ljubavi, oni tek mogu proizvesti neverin u lokvi vlastite nepomičnosti, progovarajući vrlo otvoreno o (ne)mogućnosti komuniciranja i međusobnog (ne)razumijevanja.

Ova je predstava jedna od najuspješnijih predstava HNK Mostar, a to potvrđuju nagrade poput one na Međunarodnom festivalu “Dani Jurislava Korenića” u Sarajevu gdje je osvojila nagradu za najbolju predstavu u cjelini, a istu nagradu osvojila je i na Međunarodnom festivalu glumca “Zaplet 11” u Banjoj Luci.

Broj mjesta je ograničen zbog poštivanja epidemioloških mjera, a ulaznice je moguće rezervirati preko Facebook ili Instagram stranice HNK Mostar, odnosno pozivom na broj 036/446 024.


SOURCEBild.ba
Previous articleAmeričko veleposlanstvo osuđuje muslimanski radikalizam iz Bužima i Zenice, evo što su rekli za Bild.ba
Next articleBećirović predložio ‘rješenje’: Novi entitet da bude Bosanska Posavina
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments