Goran Bogdan obukao haljinu i pružio podršku silovanoj glumici

Goran Bogdan obukao haljinu i pružio podršku silovanoj glumici

Hrvatski glumac Goran Bogdan je na poseban način pružio podršku kolegici Danijeli Štajnfeld nakon priznanja da ju je silovao Branislav Lečić, objavivši fotografiju na kojoj stoji u kratkoj rozoj haljini i pokazuje srednji prst.

U opisu fotografije koju je objavio na svom Instagram profilu kratko je napisao: “Nisam tražila… Što nije jasno!”, aludirajući na objavu Štajnfeld o seksualnom zlostavljanju

Također, glumac je upotrebom hashtagova “ne dam te sestro”, “podrška”, “girlpower” i “dosta je bilo” jasno stavio do znanja na čijoj je strani.

Povodom Danijelinih navoda o silovanju oglasile su se brojne javne osobe, među kojima i Mirjana Karanović, koja je također na svom Instagram profilu u znak podrške objavila kako odbija igrati s Branislavom Lečićem u predstavi “Mamu vam je*em ko je prvi počeo”.

Bogdanovu gestu su u komentarima podržale i srbijanske glumice Nina Janković i Milena Radulović, koja je također nedavno objavila kako je bila žrtva seksualnog zlostavljanja, te pjevačica Ana Štajdohar.

Bild.ba