HDHSK: Predstavljena knjiga o naslijeđu i izazovima Hrvata u BiH. Djelo koje je pripremano više godina

Autor je istaknuo kako mu je ovo peta knjiga, druga stručne prirode, a bavi se Hrvatima u BiH, identitetu, kulturno-povijesnoj baštini i perspektivama za budućnost.

Izvor: Fena

Promocija knjige ‘Hrvati Bosne i Hercegovine – naslijeđe i izazovi budućnosti’ autora Mateja Škarice upriličena je u četvrtak u Maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Autor je istaknuo kako mu je ovo peta knjiga, druga stručne prirode, a bavi se Hrvatima u BiH, identitetu, kulturno-povijesnoj baštini i perspektivama za budućnost.

”U posljednje vrijeme više sam se posvetio publicističkom radu. Sav taj arhivski materijal i što istražujem, terenski sam odlučio objaviti na jednom mjestu, kako bi se javnost mogla bolje upoznati s mojim pogledom i iskustvima. Svu tu kulturno-povijesnu baštinu, zemljopis, putopise i eseje sam odlučio ukoričiti u ovo i slična djela”, rekao je Škarica.

Na pisanje ove knjige ga je potaklo to što ga je uvijek zanimala vojna povijest, od dječačkih dana kroz stručno obrazovanje, a odlučio se koncentrirati na Hrvate i BiH te objasniti kako su kulturno-povijesni događaji oblikovali jedan narod i jednu državu.

Naveo je i kako je djelo pripremao više godina.


”Službeno je počelo 2015. godine, a i još od ranije na studiju novinarstva kroz neke seminarske radove. Bilo je zahtjevno napisati ovu knjigu, objediniti povijest, zemljopis, kulturno-povijesnu baštinu, pa i politiku i međunarodne odnose”, zaključio je autor.

Uz autora, knjigu su predstavili Anita Martinac, fra Ante Marić te u ime nakladnika Ana Babić, direktorica Naklade ALFA.

SOURCEBild.ba
Previous articlePolicija otkrila detalje strašne nesreće kod Mostara: Vozač autocisterne u jezeru, nepoznato je li još netko bio s njim
Next article‘Sarajevo se uplašilo Milanovićeve metode, pa su verbalni otrov spakovali u figuru podobnog Srbina, opskurnog Magazinovića’
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments