Hrvatski sportaši skupa mole krunicu

Prije otprilike tri godine počeli smo tako zajedno moliti krunicu Božjega milosrđa, svakoga dana u 15 sati. Kasnije smo se podijelili u tri termina – u 9, 15 i 21 sat.

-Tako smo zajednički odlučili jer su momci igrali u različitim zemljama, različitim vremenskim zonama, a imali su i treninge i obaveze u klubovima u različito vrijeme i svatko je mogao pronaći vrijeme koje mu odgovara – svjedoči vlč. Stjepan Lončar.

Vlč. Stjepan Lončar nešto je više od godinu dana voditelj Hrvatske katoličke misije u Parizu. Ali i prije njegovoga dolaska u taj grad, spontano se rodila ideja o krunici preko društvenih mreža, javlja Hrvatska katolička mreža.

Jedan hrvatski nogometaš koji sada igra u FC Kölnu, još prije tri godine rekao mu je da se preko YouTubea svakoga dana uključuje u molitvu krunice Božjega milosrđa.

-Predložio sam mu da radije uživo zajedno molimo. Prije otprilike tri godine počeli smo tako zajedno moliti krunicu Božjega milosrđa, svakoga dana u 15 sati. Brzo se to proširilo i u mom i u njegovom krugu. Najprije smo se svi priključili na Messenger, gdje nas je moglo biti do dvadeset. Nešto kasnije to je ograničeno na manje od deset, a nas je već bilo više od dvadeset, pa smo se podijelili u tri termina – u 9, 15 i 21 sat. Tako smo zajednički odlučili jer su momci igrali u različitim zemljama, različitim vremenskim zonama, a imali su i treninge i obaveze u klubovima u različito vrijeme i svatko je mogao pronaći vrijeme koje mu odgovara – ističe vlč. Lončar.


Ta je inicijativa, dakle, krenula od njih dvojice prije tri godine, a danas je uključeno više od sedamdeset hrvatskih športaša, kojima se priključio i jedan nogometaš iz Burkine Faso koji igra u Hrvatskoj. U molitvenoj skupini ima nogometaša, košarkaša, rukometaša, sportskih djelatnika, trenera, fizioterapeuta, čak i nekoliko navijača

Među poznatijim članovima te zajednice su bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Santini, koji sada igra u Kini, a priključio se prvih dana, potom Franko Andrijašević, član Genta na posudbi u Rijeci, Jozo Šimunović iz škotskog Celtica, a tu je i golman Lokomotive Ivo Grbić. Ivica Radić je košarkaš poljske Zielona Gore, a priključili su im se i igrači Dinama, Cibone i dosta drugih sportaša.

-Svaki put uključimo se najprije u molitvu, a onda zajedno raspravljamo o tome kako je bilo proteklih dana, tko je zabio gol, tko se ozlijedio ili pokušamo pomoći ako netko ima neki problem. Dakle, nakon krunice uvijek imamo jedno virtualno sportsko druženje – istaknuo je vlč. Lončar.

Cijelu priču možete pročitati OVDJE.

Bild.ba

Previous articleTko će kazniti neodgovorne vijećnike u Širokom Brijegu
Next articleNema otkazivanja zbog korone: Karte za Ultru se i dalje prodaju za 1200 kuna