Izbor za najljepšu Hrvaticu u u narodnoj nošnji

Izbor za najljepšu Hrvaticu u u narodnoj nošnji

Foto: Screenshot

Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ i Hrvatska matica iseljenika organiziraju online virtualnu Sedmu reviju i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske u Tomislavgradu.

Događaj će se održati izravno 10. srpnja 2020. godine s početkom u 20 sati na YouTube kanalu. Na izboru mogu sudjelovati djevojke hrvatskog porijekla od 18 do 30 godina koje do sada nisu sudjelovale na ovom izboru, a žive izvan RH, priopćili su u srijedu organizatori.

Za sudjelovanje je potrebno poslati video zapis u nošnji u trajanju od jedne minute i trideset sekundi do maksimalno 2 minute. U videu se trebaju predstaviti imenom i prezimenom, reći godinu rođenja, čime se bave, navesti koju nošnju nose, koji hobi imaju i nekoliko podataka o zajednici Hrvata u gradu i zemlji u kojoj žive.

Poželjno je i da kažu iz kojeg dijela Hrvatske ili BiH su njihovi preci. Video materijal, dodaju, može biti obogaćen slikama znamenitosti i prirodnih ljepota zemlje iz koje dolaze. Snimak bi trebao biti u HD rezoluciji ili druge kvalitetne rezolucije snimljene sa stalaka.

Prijenos će biti emitiran na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu. Sudionice koje se prijave za izbor i izravno će se moći uključiti u prijenos i pozdraviti sve prisutne na Trgu i gledatelje na YouTube kanalu. Na Trgu će zasjedati Prosudbena komisija koja će izabrati prvu i drugu pratilju i najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske za 2020. godinu i darovati ih nagradama. Uz video zapis potrebna je i jedna portret fotografija u narodnoj nošnji. Ova fotografija bi se koristila za on line izbor najfotogeničnije djevojke na Facebook stranici Udruge „Stećak“. Pobjednica je djevojka koja prikupi najveći broj glasova. Slanje fotografija značilo bi i dopuštenje za njihovo korištenje za javno objavljivanje na Facebook stranici i medijima u kojima bi se prezentirao ovaj projekt. Fotografiju i video materijal treba poslati do 20. lipnja 2020. godine.

Materijale treba poslati na mailove: mastermedia.bih@gmail.com i stecakudruga@gmail.com. Sudionice na ovogodišnjem online izboru imale bi pravo sudjelovati na izboru iduće godine ili nekom od budućih izbora, priopćili su organizatori.

Bild.ba