Izložba hrvatskog umjetnika Vatroslava Kuliša u Mostaru

Sveučilište u Mostaru (SUM) organizira retrospektivnu izložbu hrvatskog umjetnika Vatroslava Kuliša pod nazivom “VATRA – Kritička retrospektiva, 1991. – 2021.” koja će biti otvorena u petak, 15. listopada, u Sveučilišnoj galeriji u Rodoču u 12 sati.

Osim izložbe, popratni program uključuje i razgovor s umjetnikom koji će voditi ravnatelj Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu Branko Franceschi i održat će se u navedenoj galeriji u četvrtak, 14. listopada, u 11 sati, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SUM-a.

Likovni kritičar Milan Bešlić održat će na istom mjestu otvoreno predavanje na temu “Život i djelo Igora Zidića” u petak, 15. listopada, u 10 sati. Hrvatski povjesničar umjetnosti Igor Zidić autor je monografije o Vatroslavu Kulišu koja je 2010. objavljena u nakladi Školske knjige.


Izložba se organizira u partnerstvu s Nacionalnim muzejom moderne umjetnosti u Zagrebu, gdje je prethodno bila postavljena prošle godine. Kustosi izložbe su Milan Bešlić i Marin Ivanović, a izložba će biti postavljena do 2. prosinca.

Sveučilišna galerija otvorena je za javnost od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati, podsjećaju s mostarskog sveučilišta, prenosi Fena.

Bild.ba

Previous articleČović i Izetbegović na neformalnom sastanku danas, evo o čemu će razgovarati
Next articlePolicijski dvojac Penava i Vrače smatraju da nisu krivi za brutalno premlaćivanje mladića
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments