Jedan od najvažnijih Puljićevih intervjua ikad

Jedan od najvažnijih Puljićevih intervjua ikad

Kardinal Vinko Puljić dao je veliki intervju portalu Dnevnik.ba. To je jedan od najvažnijih intervjua koje ikada dao nekom mediju.

U intervjuu Puljić govori o mnogim temama, a misa u Sarajevu je primarna.

“Teško je opisati osjećaje koje nosim, radi boli koju su mi nanijeli, ali me još više boli što su to prenijeli na ulicu i odjednom je svaki Hrvat katolik ustaša, fašista i od najviših dužnosnika proglašeni su neprijatelji. To je ono što me zabrinjava. Ja sam dovoljno živio i svoje snage trošio. Nemam strah, jedino se Boga bojim a nikoga na ovoj zemlji”, govori Puljić na upit osjeća li strah.

Nikada do sada u javnim nastupima kardinal nije ovako otvoreno govorio o onomu što se događa u velikom dijelu sarajevske medijske i političke javnosti.

Nadalje, u pitanju Dnevnika.ba da komentira komunizam u Sarajevu, Puljić kaže kako ne želi komentirti jer bi “razjario ovu huškačku masu”. To ne želi učiniti, zbog, kako navodi, “ljudi koji su uspjeli preživjeti i opstati u Sarajevu”.

Ovo sto smo vidjeli od 16. svibnja do danas, nekoliko dana prije, a i na sam dan održavanja mise, pokazuje jednu povijesnu prekretnicu.

Nikada do sada Puljić nije ovako govorio o onomu što medijsko i političko Sarajevo kanalizira prema bh. Hrvatima. Jako, jako važan interjvu.

Bild.ba