KULTNA PREDSTAVA „Ajmo na fuka“ na repertoaru HNK Mostar u petak

Predstava je prvi službeni koprodukcijski projekt HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar

Kultna predstava „Ajmo na fuka“, koja ovih dana obilježava sedmi rođendan, na repertoaru je Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u petak, 11. veljače 2022. godine, s početkom u 20 sati.

Predstava je prvi službeni koprodukcijski projekt HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar, a ispričana je nadaleko poznatim mostarskim humorom. Dvojica mostarskih ratnika, na suprotnim stranama u ratu, u nebeskom boravištu moraju zajedno naučiti govor specifične povijesne težine i otvoreno ne pokazati mržnju jedan prema drugom.

Autor i redatelj Dragan Komadina kaže kako je prije nekoliko godina skupa s glumcima Robertom Peharom i Sašom Oručevićem, krenuo „grebati“ po strukturi komada, koji je u prvotnoj nakani bio zamišljen kao tekst u kojemu će na satiričan i ironičan način progovoriti o mikrosvijetu mržnje. A onda se stvar „uozbiljila“, pa su umjesto male škole mržnje dobili nebesku kaznionicu.

„Ajmo na fuka“ je dobila šest nagrada na raznim festivalima, a o njoj je napisan i znanstveni rad, što je svojevrsni kuriozitet. Osim u Bosni i Hercegovini igrala je u Beču, Pragu, Brnu i Zagrebu.

Redovita cijena ulaznice je 10 KM, a za studente, učenike, umirovljenike i neuposlene osobe 5 KM. Studenti te nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno godišnje karte. Rezervacija ulaznica moguća je porukom preko Facebook/Instagram stranice HNK Mostar ili telefonom na broj 036/446 024 od 9 do 16 sati.


SOURCEBild.ba
Previous articleDodik: Turković u kontinuitetu iznosi stavove SDA, to nisu službeni stavovi BiH
Next articleČović posjetio ŽZH: Govorio o daljnjim aktivnostima političkih predstavnika Hrvata u BiH kao i o djelovanju HNS-a
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments