Mališani kroz druženje i slikovnicu upoznali herceg Stjepana Kosaču

Ova slikovnica ima za cilj približiti hercegov lik i djelo najmlađima.

Danas je u prostorijama Dječjeg vrtića Ljubuški predstavljena slikovnica “Herceg Stjepan Kosača”, a za djecu je pripremljeno druženje s herceg Stjepanom.

Predstavljanje slikovnice organizirano je uz suradnju Hrvatsko kulturno društvo Napredak, podružnica Ljubuški i Klub kulture “Libuša”, a u programu su sudjelovali Zvonimir Mikulić Đono, Anela Rozić-Vrankić, Mirko Rašić i Jakov Begić.

Posebnost ovoj promociji dao je sjajni glumac iz Kluba kulture „Libuša“ koji je predstavio mladog hercega, a potom i hercega u odrasloj dobi.

Znatiželjni mališani uživali su u društvu Herceg Stjepana i postavili mu niz pitanja i saznali zašto se nakon toliko godina vratio u Ljubuški, zašto ima mač, gdje mu je konj, koji broj obuće nosi, protiv koga se u ratovima borio, gdje sada ide te druge zanimljivosti iz života kralja, piše Ljportal.com.

Svi su na poklon dobili slikovnicu, a dragim gostima se posebno svidjelo što su djeca bila vesela, razigrana i puna dojmova te rado razgovarala s njima.


Ova slikovnica ima za cilj približiti hercegov lik i djelo najmlađima i ima 12 katrena. Tri su o djetinjstvu herceg Stjepana, tri o mladosti, tri o zrelosti i tri o dubokoj starosti. Tiskana je u nakladi HKD Napredak, podružnice Ljubuški i prikazuje život najistaknutijeg vojvode među Kosačama.

Kroz slikovnicu, sve generacije, posebno one najmlađe, upoznajemo s važnim akterima ljubuške prošlosti. Autor teksta je Zvonimir Mikulić, ilustracije potpisuje Marko Barbarić, a svoj doprinos tom djelu dali su i Anela Rozić-Vrankić i Mirko Rašić.

SOURCEljuportal.com
Previous articleInstagram uvodi jednu super opciju, bit će korisna za mlade koji su ovisni o ovoj aplikaciji
Next articlePremierligaši zajedno ustali protiv FIFA-e
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments