Ministrica Gudeljević inspirirana ruskom kulturom

Na kraju je nazočne podsjetila da kultura spaja, se preko kulture upoznajemo i konačno kulturom gradimo mostove kojima generacije prelaze.

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević danas je u Narodnom pozorištu u Sarajevu sudjelovala na otvaranju Dana ruske duhovne kulture u Bosni i Hercegovini.

Svečanom otvaranju ovog kulturnog događaja nazočili su i veleposlanik Ruske Federacije Igor Kalabuhov i ravnatelj Departmana muzeja i vanjskih odnosa u Ministarstvu Aleksandar Voronko.

“Neka širina kulture ruskog naroda bude motiv i kroz dijalog koji će danas biti otvoren, a podjednako je simboličnog naziva: ‘Očuvanje duhovnih vrijednosti kao temelj za međukulturni dijalog’. Barem mi u Bosni i Hercegovini dobro znamo da je međukulturni dijalog i uvažavanje različitosti ključ svakog uspjeha”, istaknula je u Gudeljević u obraćanju povodom otvaranja izložbe „Najljepša zemlja“.

Gudeljević je izrazila i uvjerenje da će „Dani ruske duhovne kulture u Bosni i Hercegovini“ prerasti u tradiciju te da će bogato i raznoliko nasljeđe ruske kulture biti inspiracija i potpora svima nama da se dodatno angažiramo na zaštiti i promociji kulturne baštine svih naroda u Bosni i Hercegovini s našim prijateljima iz Ruske Federacije.

Na kraju je nazočne podsjetila da kultura spaja, se preko kulture upoznajemo i konačno kulturom gradimo mostove kojima generacije prelaze, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.


SOURCEBild.ba
Previous articleUslijed strašnog udara groma smrtno stradao stariji muškarac
Next articleSP 2022. u Kataru je velika pogreška
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments