Mostarski teatar mladih zaključio uspješnu 47. sezonu

Mostarski teatar mladih zaključio uspješnu 47. sezonu

Mostarski teatar mladih
Mostarski teatar mladih

Realizacijom 45. izdanja Mostarskog teatarskog festivala – Festivala autorske poetike, Mostarski teatar mladih (eMTeeM) zaključio je 47. sezonu u kojoj je, među ostalim, ta teatarska kuća izvela 297 predstava.

“Usprkos otežanim okolnostima izazvanim pandemijom koronavirusa sezona je bila vrlo uspješna. Realizirano je šest premijernih projekata, a broj repriznih predstava kretao se u uobičajenom prosjeku. U ovoj sezoni bilo je to 297 izvedenih predstava i drugih programa. Uz to predstave na online platformi vidjelo je oko 120.000 gledatelja”, ističu iz eMTeeM-a.

Dodaju kako su ih svi ovi rezultati obvezali da i okvirni repertoar za 48. sezonu brižljivo planiraju, poštujući mišljenje publike s posljednjih Dana teatra mladih.

Usuglašavajući sve to, Umjetnički savjet eMTeeM-a odlučio je da u okvirnom repertoaru za sezonu 2020./21. budu “Pusta zemlja” Thomasa Stearnsa Eliota, “Majstor i Margarita” Mihaila Afanasjeviča Bulgakova, “Penelopa, kraljica Itake” Ljubice Ostojić, autorski projekt na temu komunikacije mladih putem društvenih mreža i autorski projekt radnog naziva “Zvukovi i ritmovi srednjovjekovne Bosne”.

“Planirani repertoar zadržava višegodišnje opredjeljenje eMTeeM-a u repertoarskoj politici koje slijedi klasiku, praizvedbe, poetsku dramu, te istraživačke društveno angažirane projekte koji nastaju u radioničkom procesu u studijima eMTeeM-a”, stoji u priopćenju.

Bild.ba