Nikada se nećete sjetiti gdje se nalazi najveće raspelo na svijetu

Raspelo
Nikada se nećete sjetiti gdje se nalazi najveće raspelo na svijetu

Budući da raspelo zapravo leži ravno, a ne stoji okomito na tlu, raspelo Križ u šumi u Michiganu možda je ipak najviše na svijetu, ali ne treba zaboraviti kako su ipak dimenzije položenog križa veće.

Donedavno se smatralo kako je najveće raspelo na svijetu ono osam metara visoko i smješteno na rijeci Indiana u Michiganu. Križ u šumi, rad američkog kipara Marshalla Fredericksa, izgrađen je 1959. kako bi svakodnevno nadahnjivao one koji su živjeli daleko od najbliže crkve.

Danas, zahvaljujući društvenim mrežama, saznalo se kako titula najvećeg raspela pripada ipak jednom u Južnoj Americi. U gradu Huila, 10-ak kilometara od grada Neive u Kolumbiji, ogromno raspelo dugo skoro 80 metra položeno je na vrh kapele u vjerskom tematskom parku i turističkom odredištu pod nazivom Duhovni park Krvi Kristove (Parque Espiritual La Sangre de Cristo), prenosi Nedjelja.ba.

Kako piše na internetskoj stranici Diario del Huila, tijekom Velikog tjedna i drugih važnih dana u katoličkom kalendaru park privlači brojne vjernike i turiste koji, osim što dolaze na misna slavlja u kapelicu koja se nalazi ispod ogromnoga raspela, dolaze i uživati u prirodnim ljepotama toga područja. Gosti mogu posjetiti kopiju kolumbijskog arheološkog parka San Agustin, repliku egipatskog hrama. Također mogu uživati ​​u umjetnom vodopadu, ribolovu, zipline-u i planinarenju, a mogu čak i besplatno boraviti u kabinama u koje se mogu smjestiti četiri osobe, piše catholicsay.com.

Jedna napomena: budući da raspelo u Kolumbiji zapravo leži ravno, a ne stoji okomito na tlu, raspelo Križ u šumi u Michiganu možda je ipak najviše na svijetu, ali ne treba zaboraviti kako su ipak dimenzije položenog križa veće.

Bild.baKomentari

Next Post

Trump: Veliki smo, oni pokušavaju ukrasti izbore!

Sri stu 4 , 2020
Donald Trump u tweetu rano u srijedu predvidio je da će osvojiti drugi 4-godišnji mandat i optužio demokrate da su mu pokušali “ukrasti” izbore. Međutim, nije naveo nikakve dokaze. “VELIKI smo, ali oni pokušavaju UKRASTI izbore. Nikada im nećemo dopustiti da to učine “, tvitao je Trump, dodajući:” Velika pobjeda […]
Trump