Otvaranjem izložbe započela manifestacija ‘Dani sv. Nikole Tavelića’ u Tomislavgradu

U zabavnom dijelu nastupili su učenici Osnovne glazbene škole.

Foto: Fena

Otvaranjem izložbe akademskog slikara Ivice Gabrića sinoć je u Gradskoj galeriji Kulturno informativnog centra (KIC) u Tomislavgradu započela tradicionalna duhovno-kulturna manifestacija “Dani sv. Nikole Tavelića”.

Na samom početku nazočne je pozdravila ravnateljica KIC-a Danijela Papić koja je ujedno i otvorila izložbu djela duvanjskog umjetnika, dok je o izložbi prigodnu riječ imao kustos Gradske galerije u Tomislavgradu Tomislav Vučemil, koji je zahvalio autoru na odazivu na ovu izložbu.

Govorio je o ljepoti umjetnikovih djela koja su nadahnuta duvanjskim krajem te dao usporedbu s Virgilijem Nevjestić koji je, kako kaže, svjetski prepoznatljiv po grafici, dok je Ivicu stavio u sami vrh realizma.

Naveo je kako je Ivica Gabrić rođen 5. listopada 1967. godine u Lipi u Tomislavgradu. Od 1982. – 1986. godine školovao se na Grafičkom odjelu Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Od 1989. do 1993. godine na Accademia di Belle Arti di Roma u Rimu završava Slikarstvo, klasicizam s najvećim uspjehom. Danas ima svoj atelje u Velikoj Gorici.

U zabavnom dijelu nastupili su učenici Osnovne glazbene škole.


SOURCEFena
Previous articleU Hrvatskoj uhićena trojica Gruzijaca zbog pokušaja ubojstva trojice mladića Hrvata: ozlijeđeni su dobili ubodne rane i prevezeni u riječki KBC
Next articleIzetbegović brižno i očinski tješio uplašenog Komšića pa onda opalio po Bećiroviću: nedorasli populist i demagog
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments