Otvoreni Dani hrvatskog kazališta u BiH

Organizatori su poručili kako publiku očekuje bogat repertoar, a pored kazališta iz Viteza, nastupit će i kazališne skupine iz Busovače, Travnika, Slavonskog Broda, Sinja, Subotice, Bjelovara, Mostara i Banja Luke.

Dani hrvatskog kazališta u BiH započeli su proteklog vikenda u Vitezu premijerom predstave “Ivica i Marica u začaranoj šumi”, Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez.

“Odličnu igru mladih viteških glumaca i prekrasan ambijent u prepunoj Kazališnoj dvorani u Vitezu upotpunila je publika koja je nagradila gromoglasnim i dugotrajnim pljeskom najmlađe glumce kazališta iz Viteza”, priopćeno je u utorak iz GKM Vitez.

Ovogodišnje Dane hrvatskog kazališta u BiH svečano je otvorila Minela Salkić, koja je proteklih 15 godina dio ove kazališne obitelji.

– Ponosna sam što sam dio Gradskog kazališta mladih Vitez. Jednako tako čini me sretnom što sam imala priliku raditi s našim mladim glumcima na ovoj predstavi, kojima želim da uživaju u našem okruženju, baš kako sam i ja svih ovih godina – poručila je Salkić u svom govoru.

Organizatori su poručili kako publiku očekuje bogat repertoar, a pored kazališta iz Viteza, nastupit će i kazališne skupine iz Busovače, Travnika, Slavonskog Broda, Sinja, Subotice, Bjelovara, Mostara i Banja Luke.


– Dvije izazovne godine su iza nas, ali i tijekom toga razdoblja mi smo radili snažnije nego ikada. U proteklom tjednu imali smo igranja pet različitih predstava u BiH i Hrvatskoj, a vrhunac je premijera nove predstave kojom smo započeli još jedne, sedme u nizu, Dane hrvatskog kazališta u BiH. Publiku u lipnju i srpnju očekuju sjajne kazališne predstave i obilje smijeha i radosti – istaknuo je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Dane hrvatskog kazališta u BiH sedam godina tradicionalno organizira Gradsko kazalište mladih Vitez u suradnji s Udrugom mladih “Enter”, dok su ovogodišnji pokrovitelji Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Županije Središnja Bosna i Federalno ministarstvo kulture i športa.

SOURCEBild.ba
Previous articleAmerika oduševljena Schmidtovim totalitarističkim potezom: “Ovo je zaštita demokracije u BiH”
Next articleDodik o Schmidtovoj odluci: Čovjeku se sve to zgadilo. BiH međunarodnom faktoru služi kao vježbalište
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments