Peti kazališni dani uskoro u Tomislavgradu

U okviru Petih kazališnih dana, koji će se održati od 1. do 15. rujna u Tomislavgradu, bit će izvedena dva mjuzikla i jedna komedija.

Polaznici Škole mjuzikla i glume izvest će mjuzikle “Tko pjeva zlo ne misli” i “Čarobnjak iz Oza”, dok će gosti iz zeničkog Studio-teatar iz Zenice odigrati komediju “Državni lopov”.

Inspirirani scenarijem Kreše Golika za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, nastalom na temelju “Dnevnika maloga Perice”, Vjekoslava Majera iz 1942., cijeli tim voditelja Škole mjuzikla i glume režirao je kazališni komad “Tko pjeva zlo ne misli”, koji rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba.

– Priču o svakodnevnici poznatih i omiljenih lica, koja se okupljaju oko stola kao središnjeg mjesta građanskog života, u ovoj našoj scensko-glazbenoj priči obogaćuju pomno osmišljene koreografije, a dodatni štih predstavi daje scenografija – kazala je voditeljica Škole mjuzikla i glume Zrinka Lukač.

Po njenim riječima, ova adaptacija prilagođena je današnjem vremenu i publici.


Predstava “Čarobnjak iz Oza” utemeljen je na najpoznatijoj modernoj bajci koja nam kroz klasičnu priču o borbi između dobra i zla, poručuje da sva moć i snaga za pobjedu nad zlom i stizanje do cilja zapravo leži u nama samima.

Priča govori o djevojčici Dorothy koja se nakon razornog tornada nađe u čudnovatoj zemlji Oz gdje upoznaje, između ostalih, Strašilo, Limenoga i Lava koji našu junakinju prate u potrazi za Čarobnjakom iz Oza.

– Putovanje u Oz nije samo njihovo vanjsko putovanje već. prije svega, unutarnje putovanje junaka da bi na kraju postali bolji ljudi. Likovi iz Oza poručuju nam da je u društvu ljepše, da su prijatelji najjače oružje, da je ljubav najveće blago koje se može zaslužiti jedino pružanjem te iste ljubavi – poručila je Lukač.

Na mjuziklu “Čarobnjak iz Oza” predano je radilo devetnaest plesača u dobi od 5 do 10 godina i osam glumaca uzrasta od 11 do 15 godina. Svi oni polaznici su Škole mjuzikla i glume koja djeluje pri Kulturno informativnom centru u Tomislavgradu.

Pete kazališne dane obogatit će gostovanje zeničkog Studio-teatar s predstavom “Državni lopov”. Priča je to o dva zatvorenika koji borave u istoj ćeliji. Jedan je sitni lopov, a uz to i ljubavni varalica, a drugi “državni lopov”, povlašten čak i u zatvoru.

Bild.ba

Previous articleTalibani zatvaraju zračnu luku u Kabulu kako se broj aviona za evakuaciju smanjuje
Next articleEvo koliko je novih slučajeva koronavirusa u ŽZH
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments