Predstava “Moj prijatelj Bumbi” ponovo u Lutkarskom kazalištu Mostar

Predstava “Moj prijatelj Bumbi” i ove sedmice će u Lutkarskom kazalištu Mostar biti izvedena u dva termina, i to u petak 5. 2. 2021. godine u 18 sati i subotu 6. 2. 2021. godine u 11 sati, saopćeno je iz kazališta.

“Moj prijatelj Bumbi je topla priča o odrastanju, zaigranosti, mašti i bezuvjetnoj ljubavi koja pršti iz svakog djeteta. Sjećanje na djetinjstvo je šaroliko, no jedno je sigurno – svi smo bili djeca. Ova priča je upravo o tom djetetu koje živi u nama i koje ne smijemo odrastanjem potisnuti dalje od sebe. Bumbi je plod mašte jednog djeteta, koje u svojoj zaigranosti ne nailazi na razumijevanje odraslih. Ova je predstava prepuna raznih šala, munjevitih gegova i zabavnih songova koji će zasigurno nasmijati djecu ali i roditelje”, navodi se u opisu predstave.

U predstavi igraju: Marta Haubrich, Jadranka Popović Miljko, Tibor Oreč, Anela Planinić Škutor i Ivan Nevjestić. Režija potpisuje Siniša Novković.

Predstava je prigodna za uzrast iznad 5 godina i traje 45 minuta.

Iz kazališta mole posjetioce da poštuju epidemiološke preporuke prilikom posjete kazalištu.


“Cijena ulaznice je 3 KM. Kako bi osigurali svoje mjesto molimo vas da rezervaciju napravite putem naše službene facebook stranice ili na broj telefona 036 314 893 od srijede do petka u vremenu od 9 do 4 sati. Vaše rezervirane ulaznice molimo preuzmite najkasnije 15 minuta prije početka predstave, jer u suprotnom rezervacija se poništava”, poručili su iz kazališta.

Bild.ba

Previous articleMoguće da će se BiH prestati opskrbljivati plinom zbog kvarova
Next articleMinutom šutnje odana počast Miroslavu Tuđmanu