Sarajevska katedrala i Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače u crvenoj boji zbog solidarnosti s progonjenim kršćanima

„Kirche in Not“ već godinama posljednju srijedu u studenome diljem svijeta različitim aktivnostima pokušava skrenuti pozornost na kršćane koji trpe zbog svoje vjere.

Vrhbosanska nadbiskupija priključit će se večeras, 24. studenoga inicijativi Katoličke humanitarne organizacije „Kirche in Not“ te će osvjetljavanjem katedrale Srca Isusova u crveno izraziti solidarnost s progonjenim kršćanima diljem svijeta, javlja Nedjelja.ba.

Kako saznaje Hrvatski Medijski Servis uz solidarnosti s progonjenim kršćanima u svijetu akciju će podržati i Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača čija će zgrada u središtu Mostara večeras, također, biti osvjetljena crvenom bojom.

Sarajevska će prvostolnica od 17:00 do 24:00 sata biti „obojena“ u crveno, a u 18:00 sati sv. misu predslavit će vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić nakon koje će biti upriličeno molitveno klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.

„Kirche in Not“ već godinama posljednju srijedu u studenome diljem svijeta različitim aktivnostima pokušava skrenuti pozornost na kršćane koji trpe zbog svoje vjere. Jedan od načina je iluminacija znamenitih građevina u crveno čemu će se ove godine priključiti i Vrhbosanska nadbiskupija.

Prema podacima organizacije Open doorsiz siječnja 2021. u 2020. u svijetu se dogodio porast broja progonjenih kršćana. Više od 340 milijuna Kristovih sljedbenika doživjelo je visoku stopu progonstva ili diskriminacije. To znači da se jedan od osam kršćana susreo s nekim vidom progona. Najteža situacija je u „12 crvenih“ zemalja u kojima je razina progona najjača: Sjevernoj Koreji, Afganistanu, Somaliji, Libiji, Pakistanu, Eritreji, Jemenu, Iranu, Nigeriji, Indiji, Iraku i Siriji.


SOURCENedjelja.ba
Previous articleČović danas nije imao sastanak na kojem je razgovarao o Izbornom zakonu
Next articleRaguž: Da smo u normalnoj državi, Hercegov mandat u županiji doveo bi do ustavne krize
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments