Sastanak Vlade HBŽ-a s predstavnicima HKD Napredak

Napredak zbog svoje velike infrastrukture članstva je najveća hrvatska institucija koja će iduće godine slaviti svoj 120. rođendan.

U Skupštini Hercegbosanske županije u Tomislavgradu danas je održan sastanaka predsjedatelja Skupštine Joze Ćosića i predsjednika Vlade Ivana Vukadina s predsjednicom HKD Napredak Livno Ines Pervan Kajić i dopredsjednikom HKD Napredak Josipom Križanovićem.

Tema sastanka je bilo nedavno obnovljena podružnica u Livnu te mogućnosti djelovanja na čitavoj razini županije. Uvjereni su kako će ovo obnavljanje sigurno potaknuti druge gradove u našoj županiji da krenu s osnivanjem podružnica.

72 godine nakon što je HKD Napredak ugašen u Livnu, od strane komunističkih vlasti, javila se potreba da se ponovno pokrene povijesno i kulturno najveće Hrvatsko kulturno društvo. Sama podružnica prije drugog svjetskog rata bila je jedna od najvećih i najaktivnijih. Likvidacija ove podružnice 1949. urađena je nasilnim putem i time je prekinut jedan kontinuitet rada HKD Napredak u Livnu.

Značaj Napretka od 1990. godine do danas ogleda se u tome da je kroz Središnju upravu osigurano više od 3000 stipendija, a kroz podružnice je podijeljeno više od 1000 stipendija. Objavljeno je više od 560 knjiga te je realizirano više od 10 000 različitih kulturnih programa.

Napredak zbog svoje velike infrastrukture članstva je najveća hrvatska institucija koja će iduće godine slaviti svoj 120. rođendan.


SOURCEBild.ba
Previous articleMlakić: U periodu od 150 godina, od tada do danas se u BiH nije apsolutno ništa promijenilo
Next articleEZA održala svoju godišnju skupštinu
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments