Siječanj u HNK Mostar u znaku nove predstave ‘Sretni ljudi’

Do kraja mjeseca na maloj sceni HNK Mostar planirana je izvedba predstava „Spremni“ autorice Kristine Gavran

Prvi mjesec nove godine u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Mostaru u znaku je premijerne izvedbe predstave “Sretni ljudi”, autorice Nine Mitrović.

Riječ je o djelu jedne od najistaknutijih i najboljih hrvatskih dramatičarki danas, dok režiju predstave potpisuje Ivan Leo Lemo.

Premijera predstave zakazana je za ponedjeljak, 23. siječnja, a prva repriza na programu je dan kasnije, najavili su iz HNK Mostar.

Dramski tekst “Sretni ljudi” nema klasičnu strukturu i može ga se promatrati kao zbirku kratkih monodrama i moguće ga je izvesti kao niz od deset monologa čiji redoslijed nije fiksiran. Također ga je moguće izvesti preplitanjem dijelova samih monologa čime se dobiva kaleidoskopska struktura.

Komad se događa u teatru, na sceni i u gledalištu, za vrijeme jedne predstave. Ključni se događaji preklapaju čime se dobivaju skokovi u vremenu, kako naprijed,tako i unazad. Na taj se način isti dramski moment promatra iz više različitih perspektiva što kreira rašomonski efekt.


Do kraja mjeseca na maloj sceni HNK Mostar planirana je izvedba predstava „Spremni“ autorice Kristine Gavran, u režiji Jelene Kordić Kuret.

Ta predstava bit će izvedena u petak, 27. siječnja, a 30. i 31. siječnja rezervirani su predstavu „Identitluk“. Radi se o predstavi koja je gostovala po cijeloj Bosni i Hercegovini, osvojila nagrade i oduševila publiku.

„Identitluk“ je autorski projekt redateljice Tanje Miletić Oručević, dramaturga Dragana Komadine i glumačkog ansambla predstave.

SOURCEFena
Previous articlePoginuo radnik u Tvornici cementa, tijelo ide na obdukciju…
Next articleNezakonito izvlačili novac za sebe i tvrtke, lažno prikazujući angažman studenata
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments