Sutra počinje program obilježavanja ramazana i Bajrama u Mostaru

Planirani događaji i aktivnosti održat će se na više lokacija u Mostaru.

Izvor: Avaz

Program višednevnog obilježavanja mjeseca ramazana i Ramazanskog bajrama “Ramazan u Mostaru” počinje u petak, 1. travnja u 20 sati obilježavanjem ulaska u mubarek mjesec vatrometom s Konaka i prigodnim osvjetljavanjem džamija.

– “Ramazan u Mostaru” naziv je programa obilježavanja mjeseca ramazana i Ramazanskog bajrama u organizaciji i uz podršku Grada Mostara, Kluba vijećnika Bošnjaka u Gradskom vijeću (GV), u suradnji s Centrom za kulturu Mostar, Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod – priopćeno je iz mostarskog Gradskog vijeća.

Planirani događaji i aktivnosti održat će se na više lokacija u Mostaru. Ulazak u mjesec ramazan bit će obilježen vatrometom, a u okviri manifestacije planirane su promocije knjiga, tematska predavanja, izložbe i koncerti.

Također, organizirat će se omladinski i centralni iftar, ramazanski koncert, kao i posebni centralni bajramski koncert, dok će na Trgu Musala tokom posljednjih deset dana ramazana biti postavljeni štandovi.

Program manifestacije bit će predstavljen u petak, 1. travnja, na konferenciji za novinare koja će se održati u Gradskoj vijećnici s početkom u 12 sati.


– Ukrašavanjem grada i vjerskih objekata te organizacijom različitih kulturno-umjetničkih sadržaja želja organizatora je stvoriti posebno duhovno okruženje tijekom mjeseca ramazana i na dostojanstven način obilježiti ramazan i Bajram u Mostaru – navode iz Gradskog vijeća.

SOURCEBild.ba
Previous articleŠto se ovo događa? HDZ-ovci se nisu pojavili na sjednici Zastupničkog doma, kao ni srpski zastupnici
Next articleDodik nakon sjednice objasnio: Neću biti tamo gdje je Bisera Turković. Izašao sam u hodnik i čekao
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments