Ti koja imaš ruke nevinije od mojih

Sto godina od rođenja Vesne Parun Šibenik obilježava nizom raznovrsnih programa.

Izvor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Sto godina od rođenja Vesne Parun Šibenik obilježava nizom raznovrsnih programa. U gradskoj knjižnici otvorena je izložba njezinih slika i osobnih predmeta. A zbog rođendana naše najistaknutije pjesnikinje kista su se primili i osnovci.

Zatrpali su osnovci radovima Gradsku knjižnicu. Njih čak 300 iz 18 škola – dvije iz drugih županija. Tema su sedmog likovno-literarnog natječaja: OPET mačke. Ne slučajno!

– Mačak Džingiskan i Miki Trasi su popularni likovi iz djela koju su izvodili i kao mjuzikl i dio školske lektire, a nama je kao knjižnici i KUD Zlarin dao da promoviramo zavičajne pisce, a naročito Vesnu Parun, govori Zdenka Bilušić, voditeljica Odjela za vizualnu kulturu Gradske knjižnice ”Juraj Šižgorić”.

Koja je ostavila dubok trag i u kazalištu, dječjoj književnosti i prozi. A natječaj je važan zbog promicanja kulture čitanja, ali i kreativnog izražavanja.

– Smeđe klupko. Na krevetu mome spava malo, smeđe klupko, svakog jutra me budi i jako je ljupko. Sniva, spava, prede, kunja, a ime joj je Luna, recitira Mihovil Badžin, OŠ Jurja Šižgorića, autor nagrađenog literarnog rada.


Kaže struka, svi pristigli radovi su: visokokvalitetni, originalni i kreativni. Dio njih završit će i ukoričen.

– Naša knjižnica će uskoro izdati i knjigu Kukljo, Mukljo, Tanana i Glog na koje imamo autorska prava, to je reizdanje i bit će ilustrirano upravo ovim ovdje likovnim radovima s ovogodišnjeg i prethodnih natječaja, rekla je Zdenka Bilušić, voditeljica Odjela za vizualnu kulturu Gradske knjižnice ”Juraj Šižgorić”.

Vesna Parun rođena je na otoku Zlarinu – 10. travnja 1922. Zlarinski KUD “Koralj” zbog njezinog je rođendana iz svog fundusa pred publiku “izvukao” njezine osobne predmete i slike. Njih 15.

– Međutim mi imamo negdje oko 35,36. Moram reći da smo u foajeu gore izložili artefakte, osobne predmete Vesne Parun i sve nagrade koje je dobila, naglasio je Boris Gregov, KUD “Koralj” Zlarin

SOURCEHRT
Previous articleMurphy: Rusija se povukla iz PIC-a – Rusija: Nismo. Ali i dalje ne priznajemo Schmidta
Next articleČupić, Martinović, Srna, Mandić i Šipić otpali zbog ozljeda
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments