Tomislavgrad: Franjevačka knjižnica organizira akcijsku prodaju 3.000 knjiga

Tomislavgrad: Franjevačka knjižnica organizira akcijsku prodaju 3.000 knjiga

Franjevačka knjižnica u Tomislavgradu od 6. do 9. travnja organizira veliku akcijsku prodaju knjiga iz svoje bogate zbirke.

Kako se navodi, bit će ponuđeno 3.000 komada, odnosno 1.550 naslova svih žanrova koji će se prodavati s popustima i do 70 posto od stvarne vrijednosti, piše Fena.

Prva ovakva akcija organizirana je prije tri godine kada je prodano oko 3.500 knjiga, uglavnom duplikata. Tada su prodana sva izložena izdanja iz povijesti i knjiženosti, dok je ostalo nešto poezije i religije.

Inače, Franjevačka knjižnica u Tomislavgradu raspolaže s neprocjenjivim knjižnim fondom od oko 40.000 svezaka koji se sastoje od mnogobrojnih klasičnih, književnih, filozofskih, povijesnih, moralnih, teoloških i prirodoznanstvenih djela te knjiga od neprocjenjive vrijednosti.

Iz spomenute knjižnice napominju kako su u nepune četiri godine rada postali glavno informacijsko središte koje svojim članovima, a njih je trenutno 600, pod jednakim uvjetima pružaju neometan pristup zbirkama i mrežnim izvorima, čime na jedan kvalitetan način promiču svijest o kulturnome naslijeđu franjevačke zajednice i društva u kojem je zajednica djelovala kroz povijest.

Bild.ba