Tradicionalna manisfestacija povodom kupreških dana kosidbe: održan etno festival “Moj Ivane 2022”

Prije toga održat će se i natjecanja u tradicionalnim sportovima: kamena s ramena, skok u dalj, potezanje konopa, pješačka utrka.

Foto: Fena/Mario Loncar

U organizaciji Hrvatskog doma Kupres i općine Kupres a u sklopu tradicionalne manifestacije “Dani kosidbe na Kupresu – Strljanica 2022” u subotu je u Hrvatskom domu u Kupresu održan četvrti po redu etno festival “Moj Ivane 2022”.

Etno festival je prigodnim riječima otvorio načelnik općine Kupres Zdravko Mioč, a kao pokrovitelj manifestacije sve prisutne je pozdravila i Gordana Nakić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

Na ovogodišnjem etno festivalu nastupili su izvođači s područja BiH i Republike Hrvatske: ženska vokalna skupina “Ivančice” iz Kupresa, HKUD “Sarajlije“ iz Tomislavgrada, HKUD “Brotnjo“ iz Čitluka, Vokalni sastav “Ivančice i prijatelji“ iz Busovače, KUD “Luka Ilić Oriovčanin“ iz Oriovca – RH i HKUD “Sv. Ante – Cim“ iz Mostara.

U subotu je u okviru “Dana kosidbe” održan i Sajam rukotvorina, suvenira i domaćih proizvoda, na kome su se domaćini predstavili svoje rukotvorine od drveta i vune, biljne pripravke, razne alati i sprave od metala, umjetničke radove i slično.

Središnji događaj ovogodišnje Strljanice – natjecanja u kosidbi na programu je danas od 14 sati.


Prije toga održat će se i natjecanja u tradicionalnim sportovima: kamena s ramena, skok u dalj, potezanje konopa, pješačka utrka.

SOURCEFena
Previous articleRusija je prekinula sve veze sa jednom od najstarijih organizacija u Europi gdje je bila dugogodišnji član, povlače se u potpunosti
Next articleBlizak čovjek ukrajinskog predsjednika je de facto priznao da je pad Lisičanska pitanje dana, ako ne i sata…
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments