U Hutovu održana tradicionalna manifestacija ‘Ivanjski krijesovi’

Tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija “Ivanjski krijesovi” održana je u nedjelju navečer u Hutovu kod Neuma u povodu proslave svetog Ivana Krstitelja.

Uz domaćine, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Hutovo, na ovogodišnjim “Ivanjskim krijesovima” nastupilo je još sedam društava iz BiH i Hrvatske.

Manifestacija je započela okupljanjem kulturno-umjetničkih društava na mjesnom igralištu odakle je krenuo mimohod, predvođen limenom glazbom iz Stona, prema platou ispred župne crkve Krista Kralja.

Prisutnim mještanima, gostima i društvima su se na početku programa, uz voditelje Antu Bendera i Janju Konjevod, obratili i načelnik općine Neum Dragan Jurković i župnik župe Hutovo Don Anđelko Planinić- Đela.

Načelnik je u pratnji predsjednika udruge veterana i dragovoljaca domovinskog rata Vinka Sentića položio vijence i zapalio svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu i žrtvama Drugog svjetskog rata.


Nakon nastupa limene glazbe uslijedio je nastup domaćina te potom ostalih društava: HKUD Domanovići, IFD Župa Potkraj Turbe, HKUD Luke – Višići, HKD Napredak Odžak, HKUD Dubrave- Aladinići i HKUD Sv. Ante – Humac.

Predstavljena je i knjiga “Sjahaše kićeni svatovi”, Stanislava Vukorepa, a program je upotpunio i foto natječaj predsjednika HKUD Hutovo Luke Konjevoda koji je sretnim dobitnicima uručio prigodne nagrade, priopćeno je iz Općine Neum.

Fena

Previous articleOštra poruka novog izraelskog premijera Hamasu: Nećemo tolerirati otpadnike!
Next articleBaš ne voli zeta: Riječanin, rodom iz BiH, upucao kćerkinog svekra