U Kanadi je imao puste milijune, prije 23 godine sve je rasprodao i počeo graditi dvorac u Međugorju

Kada su djeca odrasla, imala su sve što se novcem moglo kupiti, ali su ih proganjale ovisnosti o drogama, alkoholu i nemoralnim životnim stilovima.

Izvor: medjugorjeca.org

Iako su dvorci srednjovjekovne građevine, u Bosni i Hercegovini do prije 20-tak godina nije bilo nijedne takve građevine jer su se na ovom području uglavnom gradile tvrđave.

To se promijenilo kada je se krajem 90-ih u Međugorje iz Kanade doselio bračni par, Patrick i Nancy Latta.

Godine 1999. počeli su izgradnju dvorca, a taj proces traje i danas, odnosno, već 23 godine svakodnevno se radi na gradnji ovog velebnog imanja.

Kada je imao 14 godina Patrick je pohađao katoličku školu gdje je doživio nešto što ga je duboko ranilo. Tada je odlučio da Boga nema i tako je živio punih 48 godina. Bio je veliki biznismen i kroz život je zaradio milijune. Prije Nancy, bio je dva puta u braku te je s bivšim suprugama dobio četvero djece.

Kada su djeca odrasla, imala su sve što se novcem moglo kupiti, ali su ih proganjale ovisnosti o drogama, alkoholu i nemoralnim životnim stilovima.


Kako je kasnije svjedočila, tada joj to nije značilo baš ništa i dala je suprugu knjigu da je baci u smeće. No onda se dogodilo nešto neočekivano.

“Moj suprug je otvorio knjižicu Gospinih poruka iz Međugorja. Pročitao je jednu poruku i počeo plakati. Taj čovjek, veliki biznismen koji nije vjerovao nikome i u ništa u tom trenutku je promijenio svoj život iz temelja”, ispričala je Nancy jednom prilikom.

Sve što su imali u Kanadi su prodali, doselili u Međugorje i počeli graditi dvorac.

Ostatak teksta sarajevskog portala Klix.ba pročitajte ovdje.

SOURCEBild.ba
Previous articleNajveća destrukcija Partizanskog groblja u Mostaru: Razbijeno svih 700 spomen ploča
Next articleU Istanbulu se sreli Dodik i svjedok na vjenčanju Jasmine Izetbegović
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments