U utorak i srijedu u HNK Mostar ‘Logorilijada’

U utorak i srijedu u HNK Mostar ‘Logorilijada’

Predstava “Logorilijada” na repertoaru je Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u utorak, 2. ožujka i srijedu, 3. ožujka u 20 sati.

Predstava je nastala prema memoarskoj prozi Ilije Jakovljevića “Konclogor na Savi” i zbirci pjesama “Lirika nevremena” te motivima “Grobnice za Borisa Davidoviča” Danila Kiša.

Dramatizaciju i dramaturgiju napravio je Dragan Komadina, režirao Ivan Leo Lemo, a u njoj igraju Robert Pehar, Saša Oručević, Slaven Knezović, Ivo Krešić, Miro Barnjak, Ivan Skoko, Bojan Beribaka i Mario Bošnjak.

“Logorilijada” je predstava o pjesniku kojega je povijesni kovitlac podignuo u strašnu oluju, odnosno u dramaturšku centrifugu s epicentrom u njegovoj glavi.

U predstavi se koriste zanimljivi dramaturški postupci, a kazališni kritičari su je jako dobro ocijenili.

Davor Mojaš je tako na portalu Kazaliste.hr zapisao kako “redatelj Ivan Leo Lemo vješto prati i usložava segmentirane epizode i sastavnice Jakovljevićeve priče ‘o životu i smrti'”.

U svome prikazu predstave, Petra Jelača je istaknula kako je “komad je vrlo vješto napisao Dragan Komadina, smještajući radnju u prostor autorovog prisjećanja, dok neku vrstu komentara zbivanja preuzima recitirana lirika”.

Sukladno epidemiološkim mjerama broj mjesta je ograničen, a ulaznice je moguće rezervirati pozivom na broj 063/019 019 ili slanjem poruke preko Facebook Messenger, pozvali su iz HNK Mostar.

Bild.ba