Umro poznati hrvatski TV voditelj: ‘ništa nije ukazivalo na to da sa njegovim zdravljem nešto nije kako treba…’

Ništa, odala je njegova supruga Tihana, tog jutra nije ukazivalo na to da sa zdravljem njezinog supruga nešto nije kako treba

Image by Engin Akyurt from Pixabay

Legendarni televizijski voditelj Saša Zalepugin (91) preminuo noćas u bolnici od posljedica moždanog udara koji je doživio u nedjelju 16. listopada u svom zagrebačkom domu, a tužnu vijest za Večernji list potvrdila je supruga Tihana Harapin Zalepugin koja je uz Sašu bila do posljednjeg trenutka.

Upravo je ona bila uz njega kada je doživio moždani udar te je odmah pozvala Hitnu pomoć, a Saša je prevezen u KBC Rebro gdje su ga liječnici stavili u induciranu komu, no nažalost nisu ga uspjeli spasiti.

Ništa, odala je njegova supruga Tihana, tog jutra nije ukazivalo na to da sa zdravljem njezinog supruga nešto nije kako treba. Sve dok se odjednom nije srušio.

Veliki voditelj koji je obilježio generacije rođen je 18. srpnja 1931. godine u Sarajevu. Završio je gimnaziju u Pazinu 1950, a zatim upisao slavistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija je pisao za Studentski list¨ Zagrebački tjednik ¨,¨ Vjesnika u srijedu ¨ itd. Bio je glumac amater i predsjednik Studentskog kazališta tada popularnog ¨ SEK-a¨.


Rad na RTV Zagreb (Radio-televizije Zagreb) započeo je u 1966. Najprije kao urednik emisije¨ Kulturna panorama ¨ a 1968, kao urednik Kulturnog program TV Zagreba. Bio je urednik i Zabavnog program TV ZAGREB od 1971 do 1973, kada je započelo uređivati i voditi seriju mozaičnih emisija pod nazivom “ Nedjeljom popodne (sport, moda, film, glazba, kazalište, kulturna baština,zanimljivosti iz Hrvatske i inozemstva), u trajanju od 4 sata. Bio je čovjek iz medija kojemu su ljudi vjerovali, a o tome je govorio i za Večernji list:

Imao je brojne uspone i padove, mnogi su mu se divili, a povremeno je nekima i smetao pa mu je karijera katkad izgledala turbulentno, no on je uvijek, i prije svega, ostao profesionalac. Pred njegov je mikrofon stao i legendarni Frank Sinatra, čovjek poznat po tome da ne voli intervjue, no Saša nam je odao kako mu je to uspjelo:

Svi koji su ga poznavali znali su da je, iako je uvijek bio zanimljiv ženama, prava ljubav njegovog života bila modna agentica Tihana Harapin Zalepugin s kojom je bio gotovo tri desetljeća u braku

– Danas sam sjena sebe same – Saša moj, napisala je modna agentica i uz objavu dodala emotikone ruku sklopljenih u molitvi.

SOURCEBild.ba
Previous articleŠto je babi milo, to joj se i snilo: žena se dopisivala s “američkim časnikom” pa sebe i svoje uvalila u problem težak oko četvrt milijuna maraka
Next articleMessi i ekipa večeras baš trebaju pobjedu jer ih sve drugo, izvjesno je, vodi u velike probleme
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments