Vatikan otkrio gdje će biti pokopan papa Benedikt XVI.

Prije toga papa Franjo služit će misu za Benedikta ispred bazilike u nazočnosti desetaka tisuća vjernika.

Benedikt XVI

Pokojni papa u miru Benedikt XVI. bit će pokopan u bivšoj grobnici svojeg prethodnika Ivana Pavla II., rekao je u ponedjeljak novinarima glasnogovornik Svete Stolice Matteo Bruni.

Tijelo Benedikta XVI. izloženo je ispred glavnog oltara bazilike sv. Petra, gdje mu odaju počast tisuće ljudi. Njegovo posljednje počivalište bit će u kripti bazilike sv. Petra, rekao je glasnogovornik Svete Stolice. Tijelo će biti preneseno onamo u četvrtak.

Prije toga papa Franjo služit će misu za Benedikta ispred bazilike u nazočnosti desetaka tisuća vjernika.

Papa Ivan Pavao II. bio je pokopan u kripti nakon svoje smrti 2005. godine. Nekoliko godina poslije njegovi posmrtni ostaci preneseni su pored Michelangelove skulpture Pieta u bazilici sv. Petra pa je njegov grob u kripti prazan.

Benedikt je umro u subotu ujutro u dobi od 95 godina. Pravim imenom Joseph Ratzinger, rođen u Bavarskoj, izabran je za papu 2005. nakon smrti Ivana Pavla II., a odrekao se papinske službe 2013. zbog narušenog zdravlja i povukao se u samostan u Vatikanskim vrtovima.


SOURCEHina
Previous articleMrtvo tijelo muške osobe (50) pronađeno u rijeci, primijetio ga prolaznik, o svemu se oglasila i policija
Next articleDobro pogledajte: ako niste spremni platiti papreno velike kazne ovu robu više nećete pokušati iz BiH unijeti u Hrvatsku!
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments