Vlada Republike Hrvatske nastavlja financijski pomagati HNK Mostar

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas posjetio je Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru te tom prigodom s ravnateljem HNK Ivanom Vukojom potpisao Ugovor o financijskoj potpori za provedbu programa i projekta koje će HNK Mostar realizirati u idućoj godini.

Prigodom potpisivanja ugovora i obilaska kazališta ravnatelj je državnog tajnika informirao o projektima vezanim za nastavak izgradnje kazališne zgrade te repertoaru i brojnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu, priopćeno je iz HNK Mostar.

– Poštujući propisane korona mjere, nastojimo biti što aktivniji u raznim segmentima kazališnog života. Tako smo, primjerice, prošli mjesec imali 14 izvedbi predstava, šest gostovanja u BiH i Hrvatskoj, dvije festivalske izvedbe, a osvojili smo i jednu nagradu. Vjerojatno bi nagrada bilo i više da, zbog epidemioloških razloga, nisu prekinuti Marulićevi dani u Splitu na kojima smo imali vrlo zapažen i uspješan nastup – kazao je Vukoja.

Dodao je da su u listopadu u HNK Mostar organizirana i dva književna “off” programa te uz nastavak rada Dramskog studija mladih HNK pokrenuta su i dva nova projekta: radionica pisanja dramskog teksta i radionica pisanja filmskog scenarija.

Milas je izrazio zadovoljstvo posjetom i onim što je čuo o radu HNK Mostar.


– Drago mi je da sam danas posjetio HNK Mostar i upoznao se s iznimnim rezultatima koje postiže ova kazališna kuća. Vlada Republike Hrvatske ovim ugovorom nastavlja pružati financijsku potporu Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru jer ga smatram institucijom od nacionalnog i strateškog značaja za Hrvate u BiH – kazao je Milas, dodavši kako se nada da će uskoro biti nastavljeni i radovi na dovršetku izgradnje zgrade HNK Mostar.

Bild.ba

Previous articleNovi potres, dosta jak, uznemirio lokalno stanovništvo!
Next articleOlivia Culpo zagolicala maštu, svi se pitaju nosi li gaćice ovdje