Lauc: “Blizu smo vrhunca pandemije”

Nakon jučerašnjih skoro 400 slučajeva, danas je u Zagrebu 286 novih, što je jako velika brojka za nedjelju. Ne zaboravite da su to samo potvrđeni zaraženi, dok je broj stvarno zaraženih najmanje 10 puta, a vjerojatno i 20 ili 30 puta veći.

Znanstvenik Gordan Lauc na svom je Facebook profilu pozvao Zagrepčane da ostanu doma te napisao kako smatra da je Zagreb blizu vrhunca epidemije.

Nakon jučerašnjih skoro 400 slučajeva, danas je u Zagrebu 286 novih, što je jako velika brojka za nedjelju. Ne zaboravite da su to samo potvrđeni zaraženi, dok je broj stvarno zaraženih najmanje 10 puta, a vjerojatno i 20 ili 30 puta veći. Kad to još pomnožite s brojem dana koliko je osobna zarazna, vidimo da u Zagrebu vjerojatno imamo negdje između 50,000 i 100,000 ljudi koji su trenutno zaraženi. To znači da smo blizu vrhunca epidemije u Zagrebu, napisao je Lauc.

Lauc se u objavio osvrnio i na vlažnost zraka. – Pri temperaturi od 22 stupnja Celzijusa i relativnoj vlažnosti zraka od 60%, SARs-CoV-2 virus se oko pet puta brže raspada nego pri vlažnosti od 40% ili 80%. To je još jedan dokaz za snažnu sezonalnu prirodu SARS-CoV-2 i objašnjenje zašto sada imamo ovako velik porast, napisao je.

Jučer sam objavio rezultate japanske studije o značaju vlažnosti zraka, a sada su objavljeni rezultati jedne velike…

Gepostet von Gordan Lauc am Samstag, 17. Oktober 2020

Bild.baKomentari

Next Post

Danas se obilježava Svjetski dan kravate

Ned lis 18 , 2020
Svjetski dan kravate obilježava se 18. listopada od 2008. godine, u spomen na 2003. godinu kada je oko Arene u Puli izvedena spektakularna umjetnička instalacija kravate – hrvatskog simbola koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Kravata je i simbol Europe, ali i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti, stoga je Academia […]