AID-ov rukopis u skrnavljenju Partizanskog groblja u Mostaru

No, što bi uistinu bio cilj uigrane akcije ocrnjivanja Hrvata u globalnim razmjerima metodama sličnim kakve su već viđene i prokušane u KOS-ovim akcijama kao što su „Labrador“ i „Opera

Prosvjed na Partizanskom groblju (Foto: Dnevnik.ba)

Već gotovo tjedan dana prošlo je od skrnavljenja Partizanskog spomen groblja u Mostaru. Kako vrijeme odmiče sve se teže oteti dojmu da iza ovog događaja stoje nasljednici bošnjačke Agencije za istraživanje i dokumentaciju (AID) kako bi se prvenstveno Hrvate Mostara (ali i Hrvate u BiH) proglasilo sljedbenicima fašističkih ideja koji koče razvoj i prosperitet.

Da je tomu tako govore okolnosti pod kojima je provedeno razbijanje spomen ploča na spomenutom groblju. Naime, za vandalski čin takvih razmjera nužna je dobro uigrana ekipa koja zna što točno želi uraditi tako da se sigurno ne može govoriti o izoliranom incidentu koji je počinjen od strane nekolicine neodgovornih pojedinaca.

Kako se čini sve da se ovaj događaja fakturira Hrvatima pokazuje unisona, gotovo već spremna i prije samog vandalskog čina, reakcija medijskog i političkog Sarajeva kao i njihove lokalne ispostave u Mostaru. Pojedini mediji svjesno su u prvi plan nakon ovoga čina izdvojili izjavu jednog Splićanina koji je izjavio „da čuje da se ovi koji su rušili predstavljaju kao Hrvat“ te da oni to nisu kao i da su oni „izrod njegovog naroda.“

S druge strane, osuđivani i samoprozvani antifašist i predsjednik SABNOR-a BiH, Sead Đulić, povezao je uništenje Partizanskog groblja s, kako kaže,  „idejama neonacizma i neofašizma koje umotane i celofan provodi Dragan Čović.“ Nakon toga Đulić se čak usudio ovaj događaj povezati s Kristalnom noći te bijelim trakama.

„Klizeći start“ u cijeloj priči uradio je bivši ratni spiker, novopečeni član Komšićevog DF-a, Sanel Kajan (ovjekovječeni kroatofob koji je gotovo cijelu karijeru izgradio na demoniziranju Hrvata Mostara), s teorijom da će se uskoro pojaviti osobe “romske nacionalnosti i islamske vjeroispovijesti” koje će priznati svoje sudjelovanju u skrnavljenju Partizanskog groblja.


„Iz svojih pouzdanih izvora večeras sam dobio informaciju da političari koji baštine UZP politiku u Mostaru i HNK pokušavaju podmititi nekoliko osoba romske nacionalnosti i islamske vjeroispovijesti da “priznaju da su oni uništili Partizansko spomen groblje”. Nudi im se cifra od 15.000 do 20.000 KM za priznanje! Upozoravam na vrijeme! Ako bi do ovoga uistinu došlo, neka narod zna o čemu je riječ“, napisao je notorni Kajan na Facebooku.

Foto: Printscreen/Facebook

Ovaj Kajanov Facebook status zvuči kao odlična „izlazna strategija“ onih pravih nalogodavaca iz bošnjačkog obavještajnog podzemlja u slučaju da je MUP HNŽ blizu pronalaska pravih počinitelja.

No, što bi uistinu bio cilj uigrane akcije ocrnjivanja Hrvata u globalnim razmjerima metodama sličnim kakve su već viđene i prokušane u KOS-ovim akcijama kao što su „Labrador“ i „Opera.“

OVDJE čitajte cijeli tekst.

SOURCEBild.ba
Previous articleVIDEO I Biden pred novinarima i pred suprugom pao s bicikla koliko je dug i širok: “Dobro sam…”
Next articleStrava u Hercegovini: U Neumu se utopila žena, neuspješna reanimacija trajala duže od sat vremena
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments