Ameri o Komšićevom potrčku Alkalaju: “Razočaravajuće je da je dao prednost uskim političkim interesima”

"...Razočaravajuće je da je dao prednost uskim političkim interesima umjesto državnim interesima svoje zemlje..."

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a veleposlanik BiH Sven Alkalaj oštro je kritizirao visokog predstavnika Christian Schmidta. Optužio ga je da se prilikom donošenja odluka konzultirao sa dužnosnicima Republike Hrvatske i da je prekršio Ustav BiH.

“Stvorio je princip da građani nisu jednaki prema zakonu. Krši Ustav BiH i međunarodne akte. Spomenut ću činjenicu vezanu za pravila da svi građani neće imati jednaka prava da sudjeluju u izbornom procesu. Visoki predstavnik je zadržao kvotu iz 1991. godine i tako pomogao Hrvatima”, rekao je Alkalaj.

Iz Veleposlanstva SAD su za portal “Avaza” tim povodom istaknuli da je njihov stav o postupku visokog predstavnika 2. listopada kristalno jasan i izražen u jučerašnjem blogu veleposlanika Murphyja.

“Odluka stalnog predstavnika BiH pri UN da svoje vrijeme tijekom jučerašnje debate Vijeća sigurnosti UN o BiH iskoristi za propagiranje neistina o visokom predstavniku i međunarodnoj zajednici ne ide u korist Bosne i Hercegovine. Razočaravajuće je da je dao prednost uskim političkim interesima umjesto državnim interesima svoje zemlje, nešto što je nažalost već predugo norma u BiH. BiH se suočava s mnogim ozbiljnim izazovima. Vrijeme je da njeni lideri prionu na posao”, naveli su iz Veleposlanstva SAD-a.

SOURCEBild.ba
Previous articleRusija signalizira da se povlači sa zapadne obale Dnjepra, Kijev oprezan
Next articleEvo kad stupa zabrana pušenja na javnim mjestima u FBiH
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
HALA-L AL-kalaja

puče šamar poturadi, al budali nije zima…