Američko veleposlanstvo: Nažalost, SDA i HDZ nisu postigli kompromis. Izbori se moraju održati na vrijeme

"SAD vjeruju da se ovogodišnji izbori moraju održati na vrijeme”,  rekli su iz Veleposlanstva SAD-a.

Veleposlanstvo SAD-a odgvorila je na upit N1 nakon propalih pregovora političkih lidera o izbornoj reformi.

“Na kraju vikenda imali smo paket reformi uz pomoć kojih bi se provele presude Europskog suda za ljudska prava i omogućilo svim građanima BiH da se kandidiraju za najviše funkcije u ovoj zemlji, povećao nivo transparentnosti i integriteta izbornog procesa te unaprijedila funkcionalnost Federacije. Nažalost, SDA i HDZ nisu postigle kompromis neophodan za finaliziranje ovog sporazuma”, stoji u odgovoru Veleposlanstva SAD-a na upit N1.

‘Isključivo je od SDA došao zahtjev o reduciranju Doma naroda, a dio bošnjačkih stranaka bio je protiv toga’ – Bild.ba

“Sada je na liderima ove zemlje da grade na ovim temeljima i pronađu hrabrosti da postignu kompromise koje nisu dosad, a koji moraju biti prihvaćeni u Parlamentu.

‘Bošnjačka politika svjesno i ciljano radi na štetu BiH. Nemoguće je održati izbore bez izmjena Izbornog zakona’ – Bild.ba


Politički lideri također moraju udvostručiti svoje napore na usvajanju mjera koje se odnose na integritet izbornog procesa što njihovi građani zahtijevaju.

Slobodni i pošteni izbori osnovno su demokratsko pravo svih građana. SAD vjeruju da se ovogodišnji izbori moraju održati na vrijeme”,  rekli su iz Veleposlanstva SAD-a.

Dodik: Izbori će se održati i po trenutnom zakonu – Bild.ba

SOURCEBild.ba
Previous article‘Isključivo je od SDA došao zahtjev o reduciranju Doma naroda, a dio bošnjačkih stranaka bio je protiv toga’
Next articleDodik: Izbori će se održati i po trenutnom zakonu
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments