Amerika dodatno motivirala ATV: Uskoro specijalni serijal posvećen – sankcijama

Zbog svega je Igor Dodik najavio i tužbu protiv američkog veleposlanika.

Alternativna televizija koja je dospjela na crnu američku listu zbog, kako se ističe, povezanosti s obitelji Dodik te koruptivnih aktivnosti i izvlačenja javnog novca najavljuje “specijalni serijal emisija posvećen skandaloznim sankcijama”, navode na svojoj stranici.
Sankcije ATV-u od strane Ministarstva financija SAD-a već su rezultirale gašenjem Youtube kanala, a iz ove medijske kuće sve su prokomentirali za N1:

“Sada smo još više motivirani, ponosni i prkosni. Do danas nismo dobili nikakav službeni dokument, informaciju ili bilo što što bi nam objasnilo vijest koju znamo, osim priopćenja Ministarstva financija SAD koje ocjenjujem vrlo površnim, tendencioznim i neozbiljnim. Kad ozbiljno i odgovorno radite svoj posao, uz posebnu odgovornost ka više od 150 zaposlenih medijskih profesionalaca, a onda i prema javnosti – svaka neočekivana situacija, pogotovo izazvana ovakvim presedanom i skandaloznim pokušajem gušenja i gašenja jednog medija, jeste problem“, kaže direktor ATV-a Srđan Kevac.

Upitan da objasni navode o povezanosti ovog medija s obitelji Dodik, odgovara:

“Već ranije smo odbacili sve besmislene navode o povezanosti s obitelji Dodik, članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom ili bilo kojim drugim političarem i smatram nepotrebnim opet komentirati takve navode. Nekoliko potpuno neutemeljenih i tendencioznih kvalifikacija, bez ikakvih dokaza i smisla. Posebno sam zatečen izjavama američkog veleposlanika u BiH da mi nismo sankcionirani kao medijska kompanija”, dodaje.

Dok su na ATV-u stava da je sve “udar na demokraciju, slobodu govora, ali i direktni obračun Amerike s njima, veleposlanik SAD-a obrazložio je u intervjuu Nezavisnim novinama:


“Važno je razumjeti da ATV nije sankcionirana kao medijska kompanija. Sankcionirana je kao koruptivni poslovni subjekt koji kontrolira Dodik i njegova obitelj za koruptivne svrhe. Dodik je usmjeravao javne tendere ka svojoj djeci, odnosno ka ATV-u. Sankcije nisu osuda novinara, nego osuda koruptivnog poslovanja”, jasan Nelson.

Zbog svega je Igor Dodik najavio i tužbu protiv američkog veleposlanika.

SOURCEBild.ba
Previous articleAko je vjerovati hrvatskim medijima, obitelj Raspudić ima veliki razlog za slavlje
Next articleĆiro Blažević: Đoković je za mene najveći sportaš svih vremena
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments