Bakir nam je u panikici: Osmica bi mogao odlepršati s čela Obavještajno-sigurnosne agencije

Po svemu sudeći - Osmica leti s čelne pozicije OSA-e. To znači da je Bakir Izetbegović u laganoj panikici jer mu je Osmica do sada bio ključan za neke stvari.

Sastanak predstavnika stranaka Osmorke održan je danas u Sarajevu, a riječ je o operativnom sastanku kakvih su imali mnogo, potvrdio je Feni predsjednik Naše stranke i kandidat za ministra prometa i komunikacija u Vijeću ministara BiH Edin Forto.

Forto je također kazao da će razgovori biti nastavljeni. Pojedini mediji su prenijeli izjavu predsjednika Naroda i pravde i kandidata za ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića koji je također kazao da su predsjednici stranaka danas održali radno-konzultativni sastanak što je i prije bila praksa.

Naveo je da se ne zna niti jedno ime osoba koje će biti predložene za obnašanje čelnih pozicija unutar sigurnosnih agencija u BiH.

“Sinoć smo tek napravili taj prvi draft HDZ-a, SNSD-a i nas. Vratili smo taj balans u brojevima koji je prije ispregovaran pa je bilo 11 na spram 14 na štetu ove naše strane. Sada tek unutar koalicije s naše strane, Naše stranke, SDP-a, Kasumovića i ostalih kreću razgovori o imenima. Nitko do sada nije rekao ni riječ”, kazao je Konaković.

Po njegovim riječima, opredjeljenje koalicije na državnoj razini je da se provedu procedure i imenuju novi čelnici sigurnosnih agencija.


Govoreći o formiranju vlasti na razini Federacije BiH, kazao je da Osmorka ostaje u punom kapacitetu na toj razini. Dodao je da su ušli u završnu fazu razgovora o programu.

Očekuje intenzivne sastanke s HDZ-om i koalicijom okupljenom oko HDZ-a kako bi precizirali sve detalje i što prije uspostavili vlast.

Predstavnici stranaka koje čine koaliciju na državnoj razini razgovarali su jučer u Istočnom Sarajevu o raspodjeli pozicija u državnim institucijama, nakon što su dogovorili pozicije u Vijeću ministara BiH.

Po svemu sudeći – Osmica leti s čelne pozicije OSA-e. To znači da je Bakir Izetbegović u laganoj panikici jer mu je Osmica do sada bio ključan za neke stvari.

SOURCEBild.ba
Previous articleIzveo 20 civila iz vlaka, oni kasnije ubijeni u Višegradu, uskoro slijedi izricanje presude
Next articleFajon posjetila Bošnjački institut i bulaznila o BiH, analitičar iz Slovenije je spustio na zemlju
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments