Begić: Reći ću tko me ucjenjivao i morati pobjeći iz države

Od nepoznate osobe dobio ucjene u iznosu od tri milijuna maraka.

Bivši vijećnik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka i bivši član te stranke, Ivan Begić, koji se iz javnosti povukao nakon skandala sa eksplicitnom privatnom video snimkom, danas je iznio detalje ucjena koje su prethodile objavljivanju videa prije skoro dva mjeseca, piše N1.

”Iako sam obećao da se više neću pojavljivati u javnosti, jutrošnje kucanje policije na vrata razlog je za sazivanje konferencije nakon koje ću vjerojatno morati napustiti državu, jer vjerojatno živ neću dočekati sutrašnji dan kada iznesem sve što imam”, počeo je Begić.

Istaknuo je da je policija došla po njega prema nalogu Tužiteljstva, a po prijavi Mila Radišića zbog rušenja ”kajak terase”.

Ivan Begić negirao je na konferenciji bilo kakvu povezanost sa slučajem rušenja terase ugostiteljskog objekta koje je, između ostalog, obilježilo prvu godinu mandata Draška Stanivukovića na čelu Banjaluke, jer je postupak rušenja pokrenut nakon tvrdnji gradonačelnika da je objekat nelegalno izgrađen na gradskom zemljištu.

Begić se u svom obraćanju osvrnuo na događaje sa početka rujna kada je, kaže, od nepoznate osobe dobio ucjene u iznosu od tri milijuna maraka. Trećeg rujna, tvrdi, obratio se policiji, ali do danas Ministarstvo unutarnjiih poslova Republike Srpske nikoga nije saslušao, a iz Tužiteljstva je dobio dopis u kojem stoji da broj sa kojeg mu je prijećeno nije bio aktivan.


Bivši dužnosnik PDP-a naveo je da je broj sa kojeg je ucjenjivan otkrio preko ljudi iz obavještajnih agencija tri države – Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a otkrio je i ime osobe kojoj je broj, navodno, pripadao i imena, kako ih je nazvao, nalogodavaca iz političkog vrha.

Neposredno pred konferenciju, Begić je kratko ispred Narodne skupštine Republike Srpske razgovarao sa ministrom pravde RS Antonom Kasipovićem koji mu je predložio da sutra zakaže razgovor kako bi mu predstavio detalje koje ima.

Previous articleDva posta na Twitteru Željka Bakalara govore sve što trebate znati o političkom Sarajevu
Next articleOvo je 12 zaključaka o situaciji u BiH koji su večeras usvojeni u Narodnoj skupštini RS-a
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments