Bešlić: Mostar ostavljam financijski stabilnim, Kordić: Bit ću motor Grada

Bešlić: Mostar ostavljam financijski stabilnim, Kordić: Bit ću motor Grada

Bivši gradonačelnik Ljubo Bešlić i novi gradonačelnik Mostara Mario Kordić obratili su se vijećnicima nakon odabira i potvrde novog gradonačelnika.

– Želim se posebno zahvaliti građanima grada Mostara te glavnoj savjetnici šefovima službi koji su savjesno i odgovorno tražili rješenja. Grad Mostar ima brojne probleme koji se nisu mogli riješiti zbog nepostojanja gradskog vijeća.

Osim problema da svom nasljedniku Grad Mostar ostavljam financijski stabilnim što je najvažnije za buduće djelovanje. Nadam se da ćete iskoristiti sve prednosti a nedostatke ukloniti – rekao je Bešlić i ponudio svoju pomoć vijećnicima u budućem radu.

– Ovaj derbi nema gubitnika. Dobitnik je Grad Mostar – rekao je novi mostarski gradonačelnik Mario Kordić. Dodao je kako se utakmica u vijeću nekima nije svidjela i nešto je bilo i čudno.

– Meni je važno da radimo kao jedno, da budemo kao jedna duša. Od mene možete očekivati da ću biti motor grada. Od vas očekujem kad imate kakvu potrebu i sugestiju da me slobodno kontaktirate jer očekujem da radimo kao jedno. Mislim da je funkcija gradonačelnika prvi među jednakima – poručio je Kordić vijećnicima.

Obećao je da će sve znanje i energiju uložiti u dobrobit grada.

– Nadam se da jedra okrećemo u vjetar i da ćemo stići druge sredine. Molim vas i za pomoć i za strpljenje – rekao je u svojem prvom obraćanju Kordić.

Podsjećamo, Mario Kordić (HDZ BiH) izabran je u ponedjeljak za novog gradonačelnika Mostara. Za njega je u trećem krugu glasovalo 17 vijećnika, dok je za njegovog protukandidata Zlatka Guzina (Koalicija za Mostar) glasovalo 16 vijećnika. Dva su listića bila nevažeća. U trećem krugu bila je dovoljna većina glasova nazočnih vijećnika.

Bild.ba