Bild.ba donosi: Tko su lobističke skupine u Hercegovini koje vladu HNŽ-a koštaju milijune maraka godišnje

Objavili su i puni popis isplata po poslanim nalozima prema odvjetničkim kućama.

Već se godinama u javnom prostoru HNŽ-a pojavljuje sumnja da postoji tzv. odvjetnički lobi koji zadaje glavobolju direktorima velikih poduzeća i rukovodećim dužnosnicima u javnim institucijama i tijelima vlasti.

Lobi koji predvodi godinama dugu pojavu masovnih sudskih tužbi protiv poslodavaca koje dodatno opterećuju krizi izložene gospodarske subjekte i javne proračune, a slijevaju multimilijunske profite po naknadama za te dugotrajne i iscrpljujuće sudske procese, na kraju i po postotcima kada dođe do konačnih isplata sredstava.

Jučer je Vlada HNŽ-a objavila vijest da je, nakon što je ”prethodnih dana izvršena uplata od milijun KM na ime redovitih sudskih presuda, isplaćeno 2.365.661,34 KM za izvansudske nagodbe”.

Objavili su i puni popis isplata po poslanim nalozima prema odvjetničkim kućama.

E, na tom popisu upada u oči činjenica da je od uplaćenih 2,36 milijuna proračunskih sredstava HNŽ-a na ukupno 25 adresa, čak 1,3 milijun otišao samo jednoj, a drugi milijun drugoj odvjetničkoj kući te su ostala 23 zastupnika stranaka koje su dobile presude protiv Vlade HNŽ-a podijelila preostalih 60.000 KM.


Iz Vlade HNŽ-a stalno ističu da je riječ o naslijeđenim tužbama koje su utemeljene na odlukama koje su donosile neke ranije vlade i da su, zajedno s jučerašnjom uplatom, dosad na ime presuda isplatili cca 22 milijuna KM.

Indikativno bi bilo sabrati odvjetničke naknade iz tih silnih milijuna….

Bild.ba
Bild.ba
Bild.ba
VIAI. Crnjac
SOURCEBild.ba
Previous articleJoseph: Bošnjačko preglasavanje Hrvata je protiv Daytona
Next articleHAZU BiH upozorava na to kako je BiH bez poštivanja sva tri konstitutivna naroda nemoguća
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments