Bivši predsjednik RH nedvosmisleno otkrio što bi on učinio sa zahtjevom za pomilovanjem Perkovića i Mustača

Bivši predsjednik Ivo Josipović zna što bi učinio s takvim zahtjevom na svom stolu.

Ivo Josipović | Izvor: Slavko Midžor/PIXSELL

Generali iz Domovinskog rata Ante Gotovina, Ivan Čermak, Pavao Miljavac, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić i Davor Domazet Lošo od predsjednika Zorana Milanovića traže pomilovanje Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, bivših obavještajaca jugoslavenske tajne policije UDBA-e.

Bivši predsjednik Ivo Josipović zna što bi učinio s takvim zahtjevom na svom stolu.

“Ozbiljno bih razmotrio taj zahtjev, jer, kažem, riječ je o čovjeku koji je zaslužan za obranu, a moram reći da cijela ta priča s predajom i načinom kako je postupak vođen nije bila osobito uvjerljiva”, kazao je Josipović za Novu TV.

Da je pomilovanje prije svega politički čin, kaže bivši predsjednik.

Kao argument za pomilovanje umirovljeni generali naveli su i ovo: da su Perković i Mustač ostali izdržavati kaznu u Njemačkoj, na slobodu bi izašli već prošle godine. Ista ta kazna u Hrvatskoj znači da će brigadiri na slobodu izaći s 99, odnosno 122 godine.


“To je jedan dodatni pravni argument, da, mislim da je naše pravosuđe i u postupku izručenja, pa i prevođenju sankcije bilo, recimo, ne baš sasvim na tragu naših propisa”, kazao je Josipović.

 

SOURCEBild.ba
Previous articleNovca fali i za osnovno: Vreća brašna preko 30 maraka, neviđena poskupljenja hrane
Next articleGlavaš o pomilovanju Perkovića: ‘Reći ću svoje mišljenje o tom čovjeku pod cijenu da mi je**te sve po spisku‘
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments