Boris Rozić: U Skupštini HNŽ-a ću se boriti za institucije od značaja za građane hrvatske nacionalnosti u BiH i za hrvatske medije

Boris Rozić
Foto: Boris Rozić, privatna arhiva

Boris Rozić je dugogodišnji član HDZ-a Bosne i Hercegovine, a obnašao je nekoliko stranačkih, uglavnom administrativnih funkcija, u toj stranci. Za sebe voli reći da je radišan, pun energije i da ne voli kad mu je dosadno, kako u životu tako i u politici.

Boris Rozić je kandidat za zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (broj 14) na predstojećim Općim izborima u BiH koji će se održati 2. listopada. U razgovoru za Bild.ba ističe da je motiv njegove kandidature “mijenjanje nekih stvari”.

“Pri stavu sam da se samo kroz aktivno bavljenje politikom, dakle kroz sustav, iznutra, neke stvari mogu mijenjati. A u našem društvu treba mijenjati dosta toga. Moj motiv je prvenstveno mijenjanje percepcije ljudi i načina na koji shvaćaju politiku, dugo sam u stranci, upoznao sam sve iz vrha stranke i znate što? To su obični, normalni, često skromni i pošteni ljudi. U svakom žitu ima kukolja, ali politika nije ono kako je dosta ljudi, zbog par nepoštenih pojedinaca, gleda. Meni je glavni motiv ulaska u aktivnu politiku mijenjanje nekih stvari”, kaže Rozić u razgovoru za Bild.ba.

Kaže kako je oduvijek volio javno djelovati.

“Osnovnu, srednju školu i fakultet sam završio u Mostaru, oduvijek sam volio javno djelovati. Na fakultetu sam se bavio političkim aktivizmom, na što sam i danas ponosan, ne bih puno otkrivao, ne bih spominjao neke ljude jer ih ne želim koristiti u kampanji, ali smo napravili puno vrijednih stvari kada su u pitanju bh. Hrvati, posebice HVO i naša Herceg-Bosna. Osim toga, bavio sam se dugo i ekološkim akcijama i oduvijek sam smatrao da je, ako se želi mijenjati svijet, potrebno krenuti od čišćenja vlastite sobe ili dvorišta”, govori on.


U stranci je, kaže, ispekao zanat.

“Radio sam s ljudima koji su dugo godina u stranačkim strukturama, učio sam od najboljih i smatram da sam ispekao zanat te da imam što ponuditi biračima na predstojećim izborima. Ne želim ući u skupštinu kako bih postao još jedan, kako se kaže, na plaći, ulaskom u skupštinu HNŽ-a želim postaviti određene zadatke sam sebi te lobirati da provedem svoje politike. Tu prvenstveno mislim na institucije od javnog značaja za Hrvate i pomaganje hrvatskim medijima koji se, u ovakvoj državi gdje dominiraju sarajevski narativi, bore za preživljavanje. A znamo da neko društvo ne može uspjeti ako nema izgrađane vlastite institucije i jake medije”, ističe Rozić.

To će, dodaje, biti jedan od prioriteta njegovog političkog djelovanja. “Ako i ne uđem u skupštinu, neću odustati od toga da se borim za javne institucije od značaja za građane hrvatske nacionalnosti u BiH, kao ni za pomoć našim medijima koji moraju biti jaki ako želimo da nam narod bude politički jak. Ako i ne uspijem u politici, neću se, kao neki nečasni pojedinci, okrenuti protiv svoga naroda. Nikada ne znate što život nosi. Ja sam kao mladić bio dostavljač novina i ne sramim se toga, ne treba se sramiti nijednog poštenog posla, a ako ne prođem u skupštinu na ovim izborima, nastavit ću sa svojim kolegama i prijateljima raditi ono što radim godinama. Javno djelovati za dobrobit hrvatskoga naroda u BiH. Kada živite s tim, a ja, bez lažne skromnosti, živim s tim i za to, onda ne možete ne uspjeti”, zaključio je Rozić u razgovoru za Bild.ba.

Previous articlePosušje s novim trenerom ide u goste Veležu
Next articleProgram HDZ-a 1990 za ŽZH: ovo su projekti za koje će se zalagati zastupnik Tomislav Topić
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments