Bošnjaci Slovenije pisali Pahoru i Janši i zatražili ispriku zbog navodnog non-papera

Bošnjaci Slovenije pisali Pahoru i Janši i zatražili ispriku zbog navodnog non-papera

Bošnjačka kulturna zajednica Slovenije uputila je pismo predsjedniku i premijeru te zemlje Borutu Pahoru i Janezu Janši. Naveli su da prate medijska izvješća o njihovom sudjelovanju u non paperu i kažu da je to opasan presedan.

“Ako bi narodi bivše Jugoslavije, a posebno naši politički lideri, trebali učiti bilo što od kolektivne tragedije koja je nastala raspadom Jugoslavije, to je da uskrsnuće duhova prošlosti utire put u pakao koji je otvoren prije tri desetljeća”, navodi se u pismu kojeg potpisuje dr. Jasminka Dedić, predsjednica BKZ-a.

Dodaje da non paper, koji govori o komadanju Bosne i Hercegovine kao o rezanju torte na dječjem rođendanu, nije samo u suprotnosti sa zakonima Slovenije i EU, nego ih i grubo krši.

Bošnjačka kulturna zajednica Slovenije zatražila je od njih dvojice ispriku zemljama zapadnog Balkana zbog političke i moralne štete prouzrokovane njihovim postupcima.

Pismo je proslijeđeno i predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu, predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen, veleposlanicima država članica Europske unije u Sloveniji, visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku i Predsjedništvu BiH, prenosi Dnevnik.ba.

Bild.ba