Bošnjački članovi Predsjedništva, od kojih jedan nije ni legalan, sazvali sjednicu. Naravno, bez Dodika ništa nisu mogli postići

Bez konsenzusa.

Na dnevnom redu današnje izvanredne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koju je sazvao nelegalno i nelegitimno izabrani drugi bošnjački član Predsjedništva Željko Komšić zbog hitnosti potpisivanja sporazuma, bio je Prijedlog odluke o prihvaćanju Međunarodnog sporazuma između Europske unije i Bosne i Hercegovine o sudjelovanju BiH u programu Europske unije Horizont Europe – Okvirni program za istraživanje i inovacije.

Sjednici su nazočili  bošnjački članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, dok srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije nazočio sjednici. Hrvatski član Predsjedništva nije nazočio jer mu je Željko Komšić pomoću bošnjačkog preglasavanja nelegalno zauzeo stolicu.

Predsjedništvo BiH nakon glasovanja sa dva glasa za – Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a bez glasa srpskog člana Predsjedništva BiH, nije postiglo konsenzus o prihvaćanju navedenog sporazuma.

U skladu sa Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH, zbog nepostizanja koncenzusa, predsjedatelj Predsjedništva BiH će ovu točku uvrstiti na iduću sjednicu Predsjedništva BiH kao obveznu točku dnevnog reda, a koja je zakazana za ponedjeljak, 6. prosinca ove godine u 14 sati, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

SOURCEBild.ba
Previous articleOd večeras opet noćna zaustavljanja prometa u tunelu Crnaja
Next articleInstagram uvodi veliku promjenu u Storyjima, mnogima će se ovo jako svidjeti
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments