Brice Houdet: Sigurnosna situacija u BiH nije onakva kakvom su nam je predstavili pojedini mediji i ljudi. Nema potrebe za NATO trupama!

On je dodao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se sačuva mir u Bosni i Hercegovini i distriktu Brčko.

Zamjenik načelnika stožera Vrhovnog zapovjedništva savezničkih snaga za Europu Brice Houdet u razgovoru sa predsjednikom Skupštine Brčko distrikta Sinišom Milića rekao je da smatra da nije pogoršana sigurnosna situacija u državi i distriktu i da je to samo politička retorika, te da ne vidi potrebu za raspoređivanjem NATO trupa u Brčkom.

“Kada se vratim u Buxelles veleposlanicima mogu reći da ne postoji sigurnosna prijetnja Brčko distriktu i da situacija nije onakva kakvom su nam je predstavili pojedini mediji i ljudi”, rekao je Houdet, priopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta, prenosi Srna.

On je dodao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se sačuva mir u Bosni i Hercegovini i distriktu Brčko.

Milić je u razgovoru sa Houdetom u Brčkom istakao da je sigurnosna situacija u distriktu stabilna, te da je bio iznenađen pozivom pojedinih političkih subjekata u BiH na raspoređivanje NATO trupa u Brčkom.

“Moj utisak je da nijedan narod u distriktu nije za ratnu opciju. Većina stanovnika spremna je da putem dijaloga radi na unapređenju života u ovoj lokalnoj zajednici. Znamo da razgovor između sva tri naroda nema alternativu jer smo ovdje odnos izgradili upravo na dijalogu”, dodao je Milić.


On je napomenuo da vlast u distriktu ima dobru suradnju sa supervizorom za Brčko i Lot timom EUFOR-a, kao i policijom Brčko distrikta koja profesionalno rješava sve probleme, navodi se u priopćenju.

SOURCEBild.ba
Previous articleAustrija uvela obvezno cijepljenje od 1. veljače
Next articleDAN D | Apsolutni kaos u Crnoj Gori, vlada je pred padom, a novog premijera nazivaju nacionalnim izdajnikom!
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments