Brnabić najavljuje promjene u Srbiji, evo što uskoro slijedi

Po njezinim riječima, nakon govora Vučića, jasno je zašto Zapad toliko inzistira i toliko pritiska kako bi došlo do finalnog dogovora

Srpska premijerka Ana Brnabić kazala je danas da se konture nove vlade Srbije polako naziru te najavila da će biti personalnih promjena i promjena zakona o ministarstvima.

“Kada pogledate kakav je bio rujan, jasno je što ulazi u listopad, sve što smo imali s putovanjima, predsjednik u New Yorku, čuvanje mira i sigurnosti uslijed provokacija, i razgovori u kolovozu i rujnu s Lajčakom i Escobarom, stalni sastanci kako bi sačuvali mir i stabilnost, jer se danas svi za taj mir uzdaju u Srbiju, da bude faktor stabilnosti”, kazala je Brnabić gostujući u Dnevniku Radiotelevizije Srbije.

Brnabić je istaknula da je srpski predsjednik Vučić u govoru na Općoj skupštini UN-a podsjetio na temeljna načela međunarodnog prava, povelju UN-a koja treba jamčiti mir u svijetu i nepovredivost teritorijalnog integriteta.

Po njezinim riječima, nakon govora Vučića, jasno je zašto Zapad toliko inzistira i toliko pritiska kako bi došlo do finalnog dogovora o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

“Sve što je predsjednik Vučić sinoć rekao, sve što je jasno istaknuo jeste taj kamenčić u njihovoj cipeli, a to je da sve priče o teritorijalnom integritetu Ukrajine, što se i mi u Srbiji slažemo, sve to pada u vodu kada spomenete Srbiju i kada predsjednik Vučić kaže dobro, a u čemu je razlika između teritorijalnog integriteta Ukrajine i Srbije”, rekla je srpska premijerka Brnabić.


SOURCEFena
Previous articleU Hercegovini u tijeku velika policijska akcija oko organiziranog kriminala, vrše se pretresi na 4 lokaliteta
Next articleMostar: Bježao s drogom od policije pa izazvao prometnu nesreću
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments