Čampara zbog korupcije u Sarajevu traži ugradnju kamera u policijske uniforme

Čampara zbog korupcije u Sarajevu traži ugradnju kamera u policijske uniforme

Nakon što su zastupnici u Skupštini Sarajevske županije po hitnom postupku usvojili prijedloge izmjena zakona o policijskim službenicima i o unutarnjim poslovima SŽ, te nakon usvajanja dnevnog reda, počeo je zastupnički sat na kojem zastupnici imaju priliku postaviti pitanja i inicijative.

Zastupnik Aljoša Čampara (SDA) uputio je inicijativu da se izvrši prioritetna nabavka opreme za snimanje policijskih službenika, a koja će se nalaziti na policijskoj uniformi.

-Obzirom da je dosta prijava građana nekorektnog ponašanja pojedinih policajcaca, posebno prometne policije, dobivanjem ovih kamera, poboljšat će se stanje u policiji. Imat ćemo veću zaštitu policijskih službenika, obzirom da neće biti opterećeni eventualnim lažnim i neosnovanim prijavama za koruptivne aktivnosti te će i građani koji nude mito biti procesuirani. Za korupciju je potrebno dvoje. Sa korupcijom u policiji je nužno boriti se svim snagama te bi se usvajanjem ove inicijative postiglo niz pozitivnih učinaka i uspješnije se boritlo protiv korupcije – rekao je Čampara.

Bild.ba