Čavara poklopio Salku Bukvarevića, evo što mu je poručio!

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je svoje razočaranje jučerašnjim nastupom federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Salke Bukvarevića.

“Povodom jednostranog i nedopustivog obraćanja javnosti u ime institucija FBiH Salke Bukvarevića, federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, najoštrije osuđujem jednonacionalno, tendenciozno i neistinito istupanje u ime Ministarstva koje skrbi o osobama koje trpe najteže posljedice rata”, poručio je Čavara u svom priopćenju.

Predsjednik Federacije BiH dodao je kako se trenutna situaciji koristi “kako bi se falsificirala povijest”.

“Kada pripadnici HVO-a obilježavaju dan osnutka i odaju počast svakoj žrtvi, svojim najmilijima koji su poginuli braneći svoj dom i domovinu, i dali ogroman doprinos u obrani BiH, ministar, u ime vlasti Federacije BiH, iznosi svoje jednostrano viđenje kako se branila BiH, ponižavajući ih”, istaknuo je Čavara.

On je pozvao ministra Bukvarevića da se suzdrži od propagande i jednostranih nastupa u vrijeme dok obnašate dužnost federalnog ministra.


“Koristim još jednom prigodu da svim bivšim časnicima, dočasnicima, vojnicima i svim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane, kao i udrugama koje baštine tradiciju Hrvatskog vijeća obrane poželim sretnu obljetnicu utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane, 8. travnja 1992. godine”, stoji u priopćenju predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

Previous articleNema bola’ niđe: Stožer HNŽ-a de facto je uveo karantenu, evo što to znači
Next articleŠto je pogrešno u poklonu hrvatske vlade Kvesićevoj bolnici