Čestitka iz Moskve: Bravo Srbijo, bravo Mađarska

“Bravo, Srbijo! Bravo, Mađarska! Bravo, prava i suverena Europo”, napisao je Kosačov.

Izvor: Reuters

Izbori u Srbiji i Mađarskoj potvrdili su suverenitet tih zemalja, ocijenio je potpredsjednik Savjeta Ruske Federacije Konstantin Kosačov.

On je na Telegramu napisao da se istinske suverene države Europe mogu nabrojati na prste jedne ruke.

“Pored Rusije, to su Bjelorusija, Armenija, Turska i, što su jasno potvrdili jučerašnji izbori, Srbija i Mađarska”, napisao je Kosačov na Telegramu, prenosi Tanjug.

Prema njegovoj ocjeni, na drugoj strani su Njemačka, Francuska i Italija.

Kosačov smatra da je to rezultat destruktivne poslijeratne politike Sjedinjenih Američkih Država koja se sastoji, kako je naveo, “u njenoj suverenizaciji pod antiruskim zastavama NATO-a”.


“Bravo, Srbijo! Bravo, Mađarska! Bravo, prava i suverena Europo”, napisao je Kosačov.

Na predsjedničkim izborima održanim jučer u Srbiji, na osnovu rezultata sa 90,71 biračkih mjesta koje je obradila Republička izborna komisija, trenutno najviše glasova ima kandidat Aleksandar Vučić – 59,55 posto, a na osnovu 91,02 posto obrađenih biračkih mjesta trenutno najviše, na parlamentarnim izborima, ima koalicija okupljena oko SNS “Zajedno možemo sve” – 43,45 posto, što je oko 122 poslanička mjesta.

Premijer Mađarske Viktor Orban proglasio je sinoć pobjedu na jučerašnjim parlamentarnim izborima, nakon što je stranka Fides, čiji je lider, osvojila više od polovice glasova.

SOURCEBild.ba
Previous articleOvacije Camp Noua za Rakitića: On im dao kompletan dres, ostao doslovno u donjem rublju
Next articleBačena bomba u glavnom gradu, oštećena jedna kuća. Evo o čemu se radi
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments