Cijena goriva se mijenja od sutra, evo koliko će pojeftiniti

Kako je jučer najavljeno, vlada RH je na telefonskoj sjednici odlučila o pojeftinjenju cijena goriva. Nove cijene vrijede od sutra.

cijena goriva
Image by bere_moonlight0 from Pixabay

Kako je jučer najavljeno, vlada RH je na telefonskoj sjednici odlučila o pojeftinjenju cijena goriva. Nove cijene vrijede od sutra.

Tako će cijena litre eurosupera 95 od sutra biti 12,03 kune. Litra dizela pala je ispod 13 kuna, na 12,89 kuna po litri. Plavi dizel je na 9.25 kuna po litri.

Litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocestama trenutno se prodaje po 13.43 kuna za litru, a cijena osnovnog benzina eurosuper 95 je 13.02 kuna po litri. Cijena plavog dizela prodaje se trenutno za 9.45 kuna po litri.

Javnosti se nakon 11 sati obratio Davor Filipović.

“Vlada će činiti sve da se zaštiti standard građana”, kazao je Filipović.


“Podzemno skladište plina Okoli bit će napunjeno 90 posto, danas će biti na 48 posto”, rekao je Filipović na početku presice.

Kakav je stav Hrvatske o planu EK o štednji plina, “Mi smo detaljno analizirali smjernice, mi se možemo uklopiti u mjere štednje od 15 posto, mi to možemo. Uvijek ima različitih mišljenja, nadam se da ćemo sutra doći do kompromisa”, rekao je.

Rekao je da pripremaju plan pomoći građanima i poduzetnicima.

“Pripremamo jedan veliki plan pomoći građanima i gospodarstvu”, rekao je i dodao da 15 posto uštede plina ne bi imalo negativan utjecaj na gospodarstvo. Rekao je da će to biti sveobuhvatan paket za pomoć građanima.

“Baš sve što se bude moglo napraviti, napravit će se”, rekao je, ali nije želio otkriti detalje. Kazao je samo da će paket biti predstavljen na jesen.

“Ne znamo što nas čeka, ali vlada će učiniti sve da zaštiti standard građana”, rekao je Filipović.

“Što se tiče paketa mjera kojeg ćemo predstaviti na jesen, sve opcije su na stolu. Sve što bude u interesu građana, to će se učiniti”, rekao je Filipović na pitanje hoće li biti ograničene cijene nekih namirnica.

Dodao je da će u četvrtak predstaviti smjernice na štednju energije što se tiče države i državnog sektora. No, dodao je da će donijeti i preporuke za građane,

“Ići ćemo na preporuke koje se odnose na promjenu ponašanja. Smanjenje grijanja od jednog stupnja je ušteda od pet posto na razini godine”, rekao je Filipović. “Od kad sam došao u ministarstvo, svime se upravlja racionalno, pa tako i energijom. Vodi se računa o potrošnji ne samo struje, nego i svega drugog”, rekao je, prenosi Index.

Previous articleOdobreno dansko cjepivo protiv majmunskih boginja
Next articleVeliki požar na Blidinju se širi, ugrožena su vikend naselja, vatrogasci i volonteri su cijelu noć mučili muku
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments